Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tavasszal nyílik

Tavasszal nyílik

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tavasszal új kávézó nyílik Gyöngyös belvárosában. A beruházás több mint 560 millió forintos fejlesztési csomag része, melynek keretében nemrégiben megújultak a Szent Bertalan templom toronysisakjai, valamint a déli toronyban épül egy látványlift és a Szent Bertalan utca 3 szám alatti épületben alakítják ki az említett kávézót és információs pontot. A munkálatok befejezése április végére várható – tudtuk meg Eperjesi Lászlótól, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetőjétől.

Jelenleg is folynak a munkálatok a Szent Bertalan templomnál, hiszen a déli toronyban egy látványlift kialakítása zajlik éppen. A lifttel mintegy 25 méter magasan lévő kilátópontra lehet majd feljutni, ahol a város panorámájában gyönyörködhetnek a látogatók. Ezzel párhuzamosan a Szent Bertalan utca 3 szám alatti épületben, a beruházás részeként egy kávézót is kialakítanak- magyarázza Eperjesi László, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője.

– Mivel a tornyokban nagyon kicsi a hely, fizikailag ott nem lehetett jegypénztárat kialakítani, ezért a jegypénztár kialakítását itt oldjuk meg, a plébániahivatalnak volt egy üres helysége, amelyet a beruházás rendelkezésére bocsájtott és mintegy 35 nm2-en egy korszerű, nagyon szép műemléki környezetben lévő kávézó készül el majd jegypénztárral, amihez egy kis interaktív kiállítás is fog csatlakozni – sorolta Eperjesi László, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője.

Ezek a kávézó látványtervei. Az ügyvezető szerint, kedvelt pontja lesz a belvárosnak mind a turisták, mind a gyöngyösiek részéről. Továbbá az információs pont és a látványlift is egy igazán egyedi és turistacsalogató látványosság lesz, ami növeli városunk kulturális és turisztikai értékét.

Mindemellett egy másik pályázat részeként, műszaki előkészítés alatt áll a templom külső rekonstrukciója is.

– Több mint 150 millió forint nagyságrendet tesz ki, tehát ez is egy nagyon komoly csomag. A műszaki tervek már részben elkészültek. Itt több mint homlokzatfestésről van szó, egyéb munkákat is meg kell csinálni például a repedések vannak a nyugati homlokzaton, azokat javítani kell, a műemlékszobrokat helyre kell tenni, a homlokzaton fel kell újítani és még tele van speciális munkákkal, tehát itt nem csak egy egyszerű homlokzatfestésről van szó – tette hozzá az ügyvezető.

A látványlift és a kávézó tervezett átadása április végére várható. A külső rekonstrukció munkálatait pedig remélik, hogy minél hamarabb el tudják kezdeni – mondta el az ügyvezető.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság