Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sítábor

Sítábor

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

5 napos sítábort szervezett a Kálváriaparti Sport-és Általános Iskola 130 diákjának Kékestetőn. A résztvevők kezdő és haladó csoportokban ismerkedhetnek meg a sportág szépségeivel minden évben ilyenkor. Az intézmény azt szeretné elérni, hogy minél több általános iskolás tanuljon meg síelni. A tábor utolsó napján minden gyermek megmutathatja szüleinek, mit tanult a hét során.

130 diák, kezdő és haladó szint, napsütéses időjárás az ország legmagasabb pontján – ismét sítábort szervezett a Kálváriaparti Sport-és Általános Iskola a tanulói számára.

– Fontosnak tartjuk azért, hogy a gyerekek minél többféle mozgást ismerjenek meg, és hát ugye a nyári sportokat űzik főleg a gyerekek, nem nagyon van lehetőségük téli sportokat űzni, ezért erőltetjük úgymond azt, hogy igenis menjen. Illetve hát az én egyik nagy vágyam, hogy egyszer jussunk el oda, hogy minden általános iskolás, aki Gyöngyösön jár általános iskolába, vagy a környéken, hogy ha már nekünk megadatott, hogy ilyen helyen élhetünk, akkor tanuljon meg síelni – mondta el Reviczki Tamás, a Kálváriaparti Diáksport- és Szabadidő Egyesület elnöke.

Az alsó tagozatosak délelőtt síelnek, délután pedig már az iskolában pihennek, a felsősöknek pedig egész napos sítábor van – mondta Reviczki Tamás.

– 10-12 fős csoportokban tudnak síelni már azok, akik csúsztak a pályán, a teljesen kezdők pedig kiscsoportban, hogy minél stabilabban és biztosabban megtanulják az alapokat, 6-8 fős csoportokkal dolgoznak, nagyon jó oktatógárdával – tette hozzá.

A tábor péntekig tart, akkor majd minden résztvevő megmutathatja szüleinek, mit is tanult az elmúlt napok során.


Tovább az archívumra