Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Négy és fél millió forint értékű hamisított DVD-t foglalt le a Vám- és Pénzügyőrség egy horti férfi lakásában

Négy és fél millió forint értékű hamisított DVD-t foglalt le a Vám- és Pénzügyőrség egy horti férfi lakásában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az illegálisan letöltött filmeket hónapok óta árulta az Interneten. Szerzői jogok megsértése miatt nyomoznak utána, és keresik az esetleges bűntársait is.

A hét elején Horton egy férfi házában több ezer hamisított DVD-t foglaltak le a vámosok. Rendőrségi információk alapján jutottak el az elkövetőhöz, akit a lakóhelyéhez közel kaptak el, akkor is éppen az illegálisan letöltött DVD-ket akarta eladni. Ezeket, és a házban található közel 2 ezer lemezt is lefoglalták a pénzügyőrök.

A Vám- és Pénzügyőrség most az után nyomoz, hogy pontosan mióta árulta a férfi az Interneten az illegálisan letöltött filmeket, és hogy voltak-e társai a bűncselekményben. A VPOP szóvivőjétől megtudtuk, hogy az utóbbi időben jelentősen nőtt a DVD-vel illegálisan kereskedők száma.

A horti férfi ellen a szerzői jogok megsértése miatt indítottak eljárást. A büntetése még nem tisztázott, mert akár szigorúbban is elítélhetik majd, ha kiderül, hogy esetleg más bűncselekményt is elkövetett.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-03-10 )

Tovább az archívumra