Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Gyönyösi Műhely hagyományosan szeptemberben szokta alkotóinak legújabb munkáit bemutatni a Fő tér Galériában

A Gyönyösi Műhely hagyományosan szeptemberben szokta alkotóinak legújabb munkáit bemutatni a Fő tér Galériában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Most azonban egy rendhagyó időpontban, márciusban került erre sor. A felkérés a kiállításra ugyan némiképp váratlanul érte a Műhely alkotóit, ám így sem okozott gondot az, hogy 24 művész 48 munkáját elhozzák a kiállításra.

Pár héttel ezelőtt még úgy volt, hogy márciusban nem lesz kiállítás a Fő tér Galériában. Ehhez képest a Gyöngyösi Műhely tárlatának látogatói semmit sem érzékelhettek abból, hogy nem egy aprólékosan összeválogatott anyagot látnak. A mostani kiállítás helyzetkép arról: hol tart most a Gyöngyösi Műhely.

A kiállításon 24 alkotó 48 munkája látható. Vannak köztük amatőrök és profik egyaránt, s a különböző művészeti ágak, mint a grafika, a festészet, a szobrászat és a kisplasztika is, nagyon jól megférnek egymás mellett.

A Gyöngyösi Műhely esetében nem annyira stílusbeli rokonságot, esetleg valamiféle irányzatot követő művészeti közösségről van szó, hanem épp ellenkezőleg: a csoportot a sokszínűség, a tarkaság jellemzi. Egy valami azonban közös: az az alkotói tűz, ami a kezeik alól kikerült munkákban is jelen van. A Gyöngyösi Műhely mostani kiállítása is bizonyítja: a műhely nemcsak városunk képzőművészeti életének központja, hanem valódi élő, alkotó közösség.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-03-10 )

Tovább az archívumra