Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiszállítják a tüzelőt

Kiszállítják a tüzelőt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkapják állami tüzelőanyag támogatásukat, azok az igénybevevő háztartások, akik eddig nem részesültek az állami rezsicsökkentésben. A kormányhatározat értelmében a jogosultaknak maguknak kell megoldaniuk a szállítást, de a Képviselő-testületi döntés alapján, ezt a feladatot az önkormányzat átvállalta és önerőből biztosítja a lakosok részére. Az erről szóló értesítéseket levélben küldik ki az érintett állampolgároknak.

Akik tavaly áprilisban nem részesültek állami rezsicsökkentésben azok idén megkapják természetbeni juttatásukat. 2018. október 15-ig lehetett leadni a lakosoknak kérelmüket, hogy jogosultak legyenek erre a szolgáltatásra. Összesen 361 háztartás veheti át 12 ezer forint értékű tüzelőjét.

– Tegnapi nap a Gyöngyös Város Önkormányzatának képviselő testülete hozott egy döntést, hogy azok a lakosok, akiket érint, az állami rezsicsökkentés, van lehetőségük az önkormányzattól kérni a tüzelőanyagnak a kiszállítását – ismertette Horváth Gábor, közigazgatási és intézményirányítási igazgató.

A szerződéskötés megtörtént a vállalkozókkal, az állami tüzelőnek kiszállítását az önkormányzat önerőből biztosítja. Emellett kiküldték a hivatalos igazolásokat, amik szükségesek a tüzelőanyag átvételekor – tudtuk meg Horváth Gábortól, a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság igazgatójától.

– Igazgatóságunk jövő héten fogja megkeresni levélben az érintett állampolgárokat, hogy igénybe akarják e venni, ha nem akkor saját maguknak fogják elszállítani. Általában Gyöngyösön tudják egyébként átvenni. Elég nagy érdeklődés volt a lakosság részéről. Én úgy gondolom, hogy tényleg ez egy jó döntés, amely kényelmesebbé teszi majd az érintett jogosultaknak a szolgáltatás igénybevételét -húzta alá az igazgató.

Horváth Gábor emellett kiemelte: még most is lehetőség van a szociálisan rászoruló családoknak az önkormányzat által biztosított tűzifát igényelni.


Tovább az archívumra