Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közeleg a határidő

Közeleg a határidő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már csak egy hetük maradt a fiataloknak! Február 15-ig jelentkezhetnek a 2019-es felsőoktatási felvételire. A Gyöngyösi Károly Róbert Campuson, szombaton felvételi tájékoztatót is tartanak majd, hogy ezzel is segítsék a továbbtanulni vágyókat. Fontos tudni, hogy jövőre már kötelező lesz a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételihez, illetve emellett legalább egy tantárgyból emelt szintű érettségit kell tenni.

Sürget a határidő! Már csak egy hetük maradt a diákoknak arra, hogy eldöntsék, melyik, szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre szeretnének jelentkezni.
Érdemes tudni, hogy a felvételiben legfeljebb hat jelentkezési helyet lehet megjelölni, ebből hármat díjmentesen.

– Február 15-e éjfél az az időpont, ami most már az elmúlt években hagyományosan a felvételi eljárásnak a határideje. Csak elektronikus formában, a felvi.hu oldalon lehet jelentkezni, és ami nagyon fontos, hogy nem érdemes azért az utolsó pillanatra hagyni, hiszen technikai okok vagy problémák adódhatnak, tehát erre nem érdemes alapozni. Ami nagyon fontos, hogy 3 képzési területen kínálunk szakokat: felsőoktatási szakképzés, alap, illetve mesterképzésben. Agrár, gazdaságtudományi, illetve informatika területen – mondta el Dr. Bujdosó Zoltán, az EKE Gyöngyösi Károly Róbert Campus főigazgatója.

A piaci igényekre alapozva, idéntől már programtervező-informatikus felsőoktatási szakképzést is kínálnak.
A 2020-as felvételi eljárásban két nagyon fontos változással kell számolni – hívta fel a figyelmet dr. Bujdosó Zoltán.

– Csak azok jelentkezhetnek alapképzésben, felsőoktatási eljárásba, vagy azok vehetők fel, akik B2 komplex nyelvvizsgával, vagy azzal egyenértékű dokumentummal rendelkeznek, illetve emellett legalább egy tantárgyból emelt szintű érettségit kell tenni, illetve emelt szintű érettségivel rendelkeznek. Ez nagyon fontos, hiszen ez lényegesen megnehezíti azokat a feltételeket, amelyekkel be lehet jutni a felsőoktatásba, alapképzésbe – fogalmazta.

Azoknak tehát, akiknek már van érettségije, megfelelő pontszáma, és fontolgatják a továbbtanulást – mindenképpen érdemes beadniuk most február 15-ig a jelentkezést – tette hozzá a főigazgató.

Ha valaki részletesebb tájékoztatást szeretne a campus képzéseiről, szombaton 12 órától érdeklődhet a könyvtárban.


Tovább az archívumra