Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átadták a kerékpárt

Átadták a kerékpárt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi városbálok történetében először gyarapította a jótékonysági célokra fordított összeget árverésből származó bevétel. A világ legnagyobb kerékpárgyártója, a Gyöngyösön üzemet építő Giant által felajánlott off-road kerékpárért a legmagasabb árat Szabó-Lukovszki Boglárka ajánlotta, akinek Hiesz György polgármester adta át a kétkerekűt.

Legújabb kerékpárját próbálja ki Szabó-Lukovszki Boglárka, aki az idei Városbálon a legmagasabb árat ajánlotta a Giant által felajánlott kétkerekűért. A bicikli a lehető legjobb helyre került, hiszen Boglárka a mindennapokban egy Spinning terem tulajdonosa és edzője is egyben.

– Már régi vágyam egy komoly kerékpár beszerzése. Ez most egy kicsikét visszaesett az életemben a kinti kerékpározás alkalmazása. Született két kisgyermekem három év alatt, úgyhogy majd most szeretném újra elkezdeni. Gyerekkorom óta szerves része az életemnek, folyamatosan jártam, mindig a Kékestető volt a cél, aztán vagy feljutottam, vagy csak Sástónál megálltam és visszafordultam. De most újra ez a bakancslistán van, hogy újra megyek heti rendszerességgel – mondta el.

A bicikliért felajánlott 400 ezer forint városbál egyéb bevételeivel együtt idén is jótékonysági célokat szolgált, két gyöngyösi alapítvány részesedett a mintegy 2 millió forintból.

– Két olyan célt jelölt meg a munkaadók és a város, ami azt gondolom, hogy nemes és jó. Az egyik a Gyöngyösi diákokért közalapítvány, ahol tehetséges, jó tanulók, de kevés anyagival rendelkező családok gyermekeinek továbbtanulásainál segítünk, általános és középiskolai tanulóknak. A másik pedig az Almavirág Szociális Szövetkezet, pedig akinek szociális boltja működik, nagyon sok karitatív munkát végeznek. Most azt a célt tűzte ki, hogy egy varrodát alakít ki ebből a bevételből – sorolta Hiesz György polgármester.

Az átadáson Boglárka elmondta, reméli, hogy többen is követik példáját és az egészséges életmód mellett, mindenki nagyobb figyelmet fordít a jótékonykodásra.


Tovább az archívumra