Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Festmények ajándékba

Festmények ajándékba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Felajánlották festményeiket a polgármesteri hivatalnak azok a művészek, akik tavaly részt vettek a Madaras László festőművész által szervezett gyöngyössolymosi alkotótáborban, amely a gyöngyösi önkormányzat támogatásával valósult meg. Céljuk, hogy ezzel is megalapozzák egy galéria tervét, mely később színesítheti Gyöngyös város művészeti életét.

A nyári művészeti tábor alkotásait adta át Madaras László festőművész Hiesz György polgármesternek- ugyanis a táborozok felajánlották ezeket a festményeket az önkormányzat részére.

– Ez teljesen természetes volt a barátaim részéről is, hogy ha már eljöhetnek ide, egy hétig festenek és mindenük megvan a szállásuk az étkezésük és nagyon jól érezték magukat, akkor felajánlanak egy-egy munkát, mert mi ennyivel tudjuk viszonozni azt, hogy itt, lehetnek – foglamazott Madaras László festőművész.

Évek óta támogatja a polgármester az ilyen típusú kulturális kezdeményezéseket, ezért sem hagyta veszni a Madaras László által képviselt tábort.

– Akkor, amikor vége szakadt a solymosi művésztelepi létünknek, akkor ő volt az első, aki ezt felajánlotta, hogy élesszük fel, ezeket az embereket hívjam nyugodtan ide solymosra, illetve füredre és ez a kapcsolat reméljük, hogy hosszútávú lesz – fejtette ki a festőművész.

Mindkét fél fontosnak tartja az együttműködést – hiszen céljuk, hogy megalapozzák egy nagyobb gyűjtemény létrehozását, mely nem csak festményeket, hanem egyéb művészeti alkotásokat is tartalmazna.

– Azt gondolom, hogy minden ilyen alkotás akár bent egy kiállító teremben akár köztéren elhelyezve ez a várost gyarapítja, szebbé teszi. Tavaly is mikor 5 mellszobrot kihelyeztünk közterületre ott is abban a pillanatban megszépül a környéke egy külön színfoltja a városnak, úgyhogy ez ilyen gyűjtemény megalapozását is szolgálja és remélem pár éven belül egy önálló galéria is létrejöhet a városban – jelentette ki a polgármester.

Amíg a galéria nem valósul meg, addig a felajánlott alkotásokat a polgármesteri hivatal dísztermében állítják ki.


Tovább az archívumra