Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Misszió

Misszió

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Misszió az életünk címmel tartott előadást Dr. Csókay András Jászárokszálláson. Az idegsebész úgy véli, mindenkinek megvan az életfeladata, amelyet meg kellene találnia, de orvosi munkájáról, vallásos elhivatottságáról, valamint a hit és a tudomány kapcsolatáról is beszélt.

Az emberi élet célja a misszió. Mindenkinek megvan a sajátja, például egy anya felneveli a gyermekeit vagy egy orvos életeket ment. A lényeg, hogy felismerjük azt a belső hangot, amely elvezet bennünket erre az útra és cselekedetre buzdít. Többek között ennek a hívásnak a megleléséről beszélt előadásában Csókay András.

– Én nagyon előtérbe helyezem a mély imádságot a gondolatok előtt. Utána jönnek a gondolatok és csak utána szabad jönni a szónak és a cselekedetnek. Boldog ember az, aki imádkozik, mielőtt gondolkodik és boldog ember az, aki gondolkozik, mielőtt cselekszik vagy mond valamit – vélekedett.

„Isten rászólt a semmire és lett valami – majd a világegyetem tágulni kezdett” – ezzel a gondolattal kezdte meg másik fontos témáját – a tudomány és hit összeférhetőségéről. Véleménye szerint a kettő nem ellentéte egymásnak, sőt kiegészítik-erősítik egymást.

– A tudománynak az egyik legnemesebb célja, hogy felismertesse az emberekkel azt, hogy micsoda szükség van egy idő után a hitre, amikor a tudomány már semmit sem tud megmagyarázni, érdemes fejest ugrani és vállalni a hitnek a szép arcát – magyarázta.

Csókay András ezen felül beszámolt orvosi munkájáról azon belül is afrikai missziójáról, valamint a tudatos kereszténységről. Emellett kiemelte: az ész és a szív is fontos alapja a hitünknek – hiszen a kettő együtt adja meg a lelkierőt a mindennapi nehézségek leküzdésében.


Tovább az archívumra