Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Passzold vissza, tesó

Passzold vissza, tesó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Passzold vissza TESÓ! – avagy mobiltelefonnal a csimpánzokért és a gorillákért. Ez a neve annak a kampánynak, amelyhez most csatlakozott az Eszterházy Károly Egyetem. Az akció lényege, hogy a magyar háztartásokban lévő, de használaton kívüli mobiltelefonok begyűjtésével és újrahasznosításával hosszútávon óvják az állatok élőhelyeit.

Csupán ennyit kell tenni és máris segítettünk! Az Eszterházy Károly Egyetem is csatlakozott a Jane Goodall Intézet kampányához, amelyben a régi, nem használt mobiltelefonok gyűjtésével és újrahasznosításával kívánják megóvni a gorillák és a csimpánzok élőhelyeit, ahol a készülékek előállításához szükséges koltán ércet bányásszák.

– Alapvetően az elektronikai hulladékok hasznosítása elég komoly problémát, vagy egyáltalán az elektronikai hulladékok kezelése egy elég nagy probléma világszerte. Elindult egy olyan kezdeményezés, hogy ezeket olyan célokra használják föl, ezeket az elektronikai hulladékokat, illetve az abból származó bevételeket, ami nem csak a hulladékkezelés, illetve a hulladékgazdálkodásra, hanem egy hátrányos helyzetben lévő régió társadalmának és környezetének fejlesztésére is irányul. Így esett a választás Afrikára – magyarázta dr. Bujdosó Zoltán főigazgató.

A gyűjtésben nem csak az egyetem hallgatói és dolgozói vehetnek részt, hanem bárki számára elérhetőek a gyűjtődobozok.

– Nem csak az intézmény dolgozói, illetve a hallgatói számára, hanem ez nagyközönség számára is nyitott, tehát bárki, aki szeretne megszabadulni azoktól a mobiltelefonoktól, amit már nem használ és porosodik, vagy éppen valahol csak helyet foglal, akkor azt sok szeretettel várjuk – tette hozzá a főigazgató.

Március végéig Campuson kihelyezett három ládába lehet dobni a nem használt mobilokat, egyet az aulájában, egyet a büfében és egyet a kollégiumban lehet megtalálni.


Tovább az archívumra