Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véglegesek a pártok egyéni jelöltjei és pártlistái is, Gyöngyösön öt egyéni jelöltből választhatunk

Véglegesek a pártok egyéni jelöltjei és pártlistái is, Gyöngyösön öt egyéni jelöltből választhatunk

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Heves Megyei Területi Választási Bizottság azt is kisorsolta, hogy a megyei pártlisták milyen sorrendben szerepeljenek majd a szavazólapokon.

Öt jelölt indul el egyéniben április 11-én a 3-as számú választókörzetben. A gyöngyösi térségben a Fidesz-Kdnp-s jelölt Balázs József, a Jobbiké Vona Gábor, az LMP-s Lukács Zoltán, a Miép-é Kelemen Márta, az Mszp-é pedig Dr. Magda Sándor,

Megvannak az országos listák is, elsőként az MSZP-é. Itt Sós Tamás megyei pártelnök a 28., Érsek Zsolt a 146. helyen szerepel. A Fidesz-KDNP országos listáján Balázs József a 132. helyen áll. A Jobbik ugyancsak leadta a saját országos listáját, ezen a listavezető a gyöngyösi körzetben induló miniszterelnök-jelölt, Vona Gábor.

Eldőlt a területi, azaz megyei listaállítás is: ennek feltétele volt, hogy az adott politikai szervezetnek legalább két egyéni képviselőjelöltje legyen Heves megyében. A Fidesz-KDNP, az MSZP és a Jobbik mind a hat egyéni körzetben állított jelöltet, az LMP négyben, az MDF kettőben bizonyult sikeresnek.

A Heves Megyei Területi Választási Bizottság azt is kisorsolta, hogy a megyei pártlisták milyen sorrendben szerepeljenek majd a szavazólapokon. A testület döntése szerint az első helyen az LMP, a másodikon az MDF, a harmadikon a Fidesz-KDNP, a negyediken az MSZP, míg az ötödiken a Jobbik szerepel majd.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-03-25 )

Tovább az archívumra