Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nemzetközi Tudományos Napok kezdődtek a Károly Róbert Főiskolán, Gyöngyösön.

Nemzetközi Tudományos Napok kezdődtek a Károly Róbert Főiskolán, Gyöngyösön.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az intézmény már 12. alkalommal ad otthont a szakmai üléssorozatnak. Ez alkalommal a fenntartható fejlődésről, a versenyképesség megőrzéséről tanácskoztak a hazai és a külföldi előadók.

A két napos konferenciasorozat alkalmával a gyöngyösi főiskolán a gazdaság és a tudomány területén elismert előadók tartanak szakmai beszámolókat. Az idén 6 szekcióban tárgyalják a fenntartható fejlődés kérdését.

A főiskola törekvésiről szólva a rektor elmondta az uniós elvárásoknál is szigorúbb igényeknek kíván megfelelni a gyöngyösi intézmény. Előadásában olyan, már létező projektről is szólt, amellyel nemcsak a munkahelyek teremtést segítenék, hanem a képzéseket is bővítenék.

A délelőtti tudományos program részeként a gazdasági válság hazai kihívásairól Dr. Csáki Csaba akadémikus tartott előadást. Elmondta: Hazánk jó úton halad, hogy kilábaljon a recesszióból.

A szakember azonban hangsúlyozta emellett a negatív oldal is megmutatkozik, a lakosság fogyasztása az elmúlt hónapban is 4 %-kal csökkent.

A délelőtti program záróakkordjaként átadták a főiskola Pro Progressió díját amelyet Dr. Mária Kadlecíková az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének regionális képviselője vehetett át.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-03-25 )

Tovább az archívumra