Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mintegy 20 tanuló vett részt azon a Területi Diákparlamenti konferencián, amit a Városházán tartottak a Megyei Pedagógiai Intézet szervezésében

Mintegy 20 tanuló vett részt azon a Területi Diákparlamenti konferencián, amit a Városházán tartottak a Megyei Pedagógiai Intézet szervezésében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi diákokhoz a térségi társaik is csatlakoztak, hogy megválasszák az őszi országos diákparlament küldötteit.

Az összejövetelt az Oktatási és Kulturális Minisztérium állásfoglalása értelmében rendezték meg. 3 évente a Közoktatási Törvény értelmében ugyanis Diákparlamentet kell tartani a tanulóknak. A résztvevő diákok, jelöltek is egyben, egy titkos szavazás keretén belül választják meg a 4 fős delegációt.

Az ülésen arról is beszéltek, hogy a diákok javaslatai, észrevételei hogyan jut, illetve juthat érvényre saját iskolájukban és arról, hogy milyen konfliktusokat kell megélniük a diák-szülő, vagy a diák-pedagógus kapcsolatban.

A Diákparlament két lépcsőben kerül megrendezésre: február-március folyamán a kistérségi fórumokon a diákok megválasztják az őszi országos rendezvényre delegált társaikat. Az országos fórumra a térségből Nehéz József, a mátrafüredi Erdészeti Iskolából, Kovács Dzsenifer, a kisnánai Általános Iskolából, Nagy Anna Mária, az Arany János Általános Iskolából és Csépány Bálint, a Berze Nagy János Gimnáziumból jutottak tovább, akik továbbviszik és országos szinten is megpróbálják érvényesíteni elképzeléseiket az őszi országos diákparlamenten.

Farkas-Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2010-03-25 )

Tovább az archívumra