Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lassabban!

Lassabban!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Harminc kilométer per órás sebességkorlátozást vezetett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Petőfi Sándor utcában néhány hete. A közútkezelő Gyöngyössolymos irányából érkező nehézgépjármű forgalom áthaladását is megtiltotta.

Most már csak 30 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek az autósok a Petőfi Sándor utcában, hiszen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sebességkorlátozást vezetett be ezen az útszakaszon. Megkeresésünkre a közútkezelő kommunikációs osztálya egy írásos választ adott, melyben azt írják: „A kérdéses gyöngyösi útszakaszon több forgalomtechnikai és biztonsági intézkedést vezettek be, melyek elsődleges célja az átmenő forgalom csökkentése és az ott közlekedő járművek áthaladási sebességének csillapítása volt.”

Hozzátették: „az utcában található oktatási intézményeknél a gyermekek közlekedésére figyelmeztető táblákat is ki helyeztek”.

A közútkezelő a nehézgépjármű forgalom áthaladását megtiltotta Gyöngyössolymos irányából. A tehergépkocsik áruszállítás céljából Gyöngyössolymos irányában a Vachott Sándor utcai csomópont és a Táncsics M. utcai csomópont között behajthatnak majd. Az intézkedéseket az illetékes kormányhivatallal, önkormányzattal és a rendőrséggel egyeztetve léptették életbe.

A Magyar Közút megkéri az autósokat, hogy az érintett útszakaszokon a változások figyelembevételével vezessenek.


Tovább az archívumra