Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Összeszedték

Összeszedték

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyolcadik alkalommal indult útjára A TeSzedd! karitatív megmozdulás, amely hazánk egyik legnagyobb szemétgyűjtő akciója, melyben Gyöngyös is részt vett. A törekvés célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a környezet védelmére. A mozgalom keretében országszerte tisztítják meg az önkéntesek lakóhelyüket és környékét.

Nehezebb lesz a zsák, egyre több hulladék kerül fel a földről az önkéntesek kezében lévő szatyorba. Szalay György Sándor a TeSzedd! mozgalom egyik gyöngyösi koordinátora elmondta, miért fontos ez az akció:

– Nem az van, hogy pár zsákot gyűjtenek össze, hanem bizony úgy tudom, hogy egy, két teherautónyi szemetet szoktak összegyűjteni félévente, úgyhogy az egyik dolog az, hogy összeszedjük ezeket a szemeteket, a másik, pedig nagyon fontosnak tartom a nevelést, a köznevelést, hogy ez 10-15-20 éves távlatban megszűnjön – vélekedett.

A TeSzedd! mozgalom idén egy hetesre bővült, és országszerte több mint 2000 helyszínen gyűjtötték a szemetet. A regisztrált önkéntesek száma meghaladta a 4000 főt, de sokan az utcáról csatlakoznak a mozgalomhoz. Kelemen Erzsébet regisztrált önkéntesként segítette az akcióban résztvevők munkáját.

Kelemen Erzsébet azt mondja, ő mindig összeszedi az elejtett hulladékot és igyekszik védeni a természetet. Erre buzdít a TeSzedd! akció is, amelynek azon túl, hogy összegyűjtik a szemetet, a legfontosabb üzenete mégis az, hogy lehetőleg már el se dobjuk.


Tovább az archívumra