Mese

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Böde Péter vándor meseíró tartott interaktív foglalkozást a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola alsós diákjainak. Az állat- és növényvilágról szóló kalandos történeteket saját versein és illusztrációin keresztül mutatja be. Előadásainak fő célja, hogy a diákok megszeressék az olvasást, valamint hogy ösztönözze őket az alkotni vágyásra.

Ilyen és ehhez hasonló versekkel és felolvasással vonja be Böde Péter vándor meseíró a gyerekeket előadásaiba, hiszen játékos formában igyekszik bemutatni nekik az állat-, és növényvilágot. Az ismeretterjesztő bemutatón az író saját könyvein keresztül a könyvkészítés, az olvasás és a magyar nyelv szépségébe is bevezeti a gyermekeket.

– Ezen kívül megmutatom a képregényemet, amit 32 évvel ezelőtt rajzoltam, 8 évesen. Ekkor rájönnek, hogy hát a Peti bácsi is úgy kezdte el, mint ők, úgyhogy alkotási lázban kezdenek égni, ha még korábban nem tették volna. 7000 rajzot kaptam pont ezért a gyerekektől, képregényeket, meséket tehát tényleg rengeteget alkotnak, meg mesét írnak. Szerintem egyébként minden egyes szakmát így kellene megmutatni a gyerkőcöknek – vélekedett.

Játékos szófordulatokkal, mondókákkal vonja be a fiatalokat előadásaiba, mindezt humoros formában tálalja, így sokkal fogékonyabbak a gyerekek ezekre a témákra. A kicsik élvezték a foglalkozást végig nevetés töltötte meg a tantermet.

– A magyar nyelvről is elég sokat írok, illetve a szókincsgyarapodás az nagyon fontos szerintem a gyerkőcöknél, szépen ki tudják magukat fejezni ne „izé” meg „öö” szavakat használjanak. Ezen kívül egyébként gondolkozzanak, alkossanak, teremtsenek, mert ebben a világban azért elkél az értékes alkotás-teremtés – tette hozzá a meseíró.

A meseíró gyerekfoglalkozások mellett kamaszoknak és felnőtteknek is tart előadásokat, valamint minden korosztálynak nyújt táborozási lehetőséget, ahol rovásírást, versköltést és képzőművészetet sajátíthatnak el.


Tovább az archívumra