Mese

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Böde Péter vándor meseíró tartott interaktív foglalkozást a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola alsós diákjainak. Az állat- és növényvilágról szóló kalandos történeteket saját versein és illusztrációin keresztül mutatja be. Előadásainak fő célja, hogy a diákok megszeressék az olvasást, valamint hogy ösztönözze őket az alkotni vágyásra.

Ilyen és ehhez hasonló versekkel és felolvasással vonja be Böde Péter vándor meseíró a gyerekeket előadásaiba, hiszen játékos formában igyekszik bemutatni nekik az állat-, és növényvilágot. Az ismeretterjesztő bemutatón az író saját könyvein keresztül a könyvkészítés, az olvasás és a magyar nyelv szépségébe is bevezeti a gyermekeket.

– Ezen kívül megmutatom a képregényemet, amit 32 évvel ezelőtt rajzoltam, 8 évesen. Ekkor rájönnek, hogy hát a Peti bácsi is úgy kezdte el, mint ők, úgyhogy alkotási lázban kezdenek égni, ha még korábban nem tették volna. 7000 rajzot kaptam pont ezért a gyerekektől, képregényeket, meséket tehát tényleg rengeteget alkotnak, meg mesét írnak. Szerintem egyébként minden egyes szakmát így kellene megmutatni a gyerkőcöknek – vélekedett.

Játékos szófordulatokkal, mondókákkal vonja be a fiatalokat előadásaiba, mindezt humoros formában tálalja, így sokkal fogékonyabbak a gyerekek ezekre a témákra. A kicsik élvezték a foglalkozást végig nevetés töltötte meg a tantermet.

– A magyar nyelvről is elég sokat írok, illetve a szókincsgyarapodás az nagyon fontos szerintem a gyerkőcöknél, szépen ki tudják magukat fejezni ne „izé” meg „öö” szavakat használjanak. Ezen kívül egyébként gondolkozzanak, alkossanak, teremtsenek, mert ebben a világban azért elkél az értékes alkotás-teremtés – tette hozzá a meseíró.

A meseíró gyerekfoglalkozások mellett kamaszoknak és felnőtteknek is tart előadásokat, valamint minden korosztálynak nyújt táborozási lehetőséget, ahol rovásírást, versköltést és képzőművészetet sajátíthatnak el.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
15:06
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság