Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmák éjszakája

Szakmák éjszakája

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye várta az érdeklődőket a Szakmák Éjszakáján. A rendezvényhez már 4. alkalommal csatlakozott a József Attila Szakgimnázium. A program elsődleges célja a szakképzés népszerűsítése volt az általános iskolások körében, de az itt megszerezhető információk a szülőknek és a felnőtteknek is szóltak.

Ezen az éjszakán ismét több tucat cég mutatkozott be, valamint számos programban – így a gumiabroncs-gyártásban, fodrász szakmában, vagy a programozás világában – is kipróbálhatták magukat az érdeklődők.

– Arra szeretnélek bátorítani benneteket, hogy próbáljatok ki minden tevékenységet, kóstoljatok bele minden szakmába, fedezzétek fel az iskola, különböző emeleteit, tantermeit, és érezzétek jól magatokat – Ivony Ildikó, tagintézmény-vezető ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Szakmák Éjszakáját a József Attila Szakgimnáziumban.

„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – négy évvel ezelőtt indult útjára ez a pályaorientációs rendezvénysorozat, melyhez a gyöngyösi szakképző intézmény már a kezdetekben csatlakozott.

A tavalyi évhez hasonlósan ezúttal is a tornateremben sorakoztak fel a cégek képviselői a rendhagyónak számító éjszakán.

– Tudjuk, hogy a mai világ kihívása, a munkaerő megtalálása, megfelelő munkaerő megtalálása és megtartása – ez számunkra is nagyon fontos, hiszen, mint minden cég, mi is küzdünk a munkaerőhiánnyal. Egyrészt, másrészt pedig szeretnénk népszerűsíteni a gépjárművezetői szakmát, hiszen most már országos szinten elismerik és szakmásították tulajdonképpen a gépjárművezetést – fogalmazottFerencz Krisztina, a K&V Kft. képzési referense.

Abroncsgyártás, fodrász szakma, programozás világa – a résztvevők látványos bemutatókon ismerkedhettek meg több tucat szakmával, egyeseket akár ki is próbálhattak.

Sári Józsefné családjával együtt érkezett erre az estére. Ugyan lánya még csak hatodik osztályos, de az édesanya úgy véli, időben el kell kezdeni szétnézni a szakmák táján, hogy minél céltudatosabb legyen a gyermek a későbbiekben.

A programok a szakmák népszerűsítésén túl sok olyan ismeretet is adtak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, amelyek hozzájárulhatnak a nekik leginkább tetsző és megfelelő szakma kiválasztásához.


Tovább az archívumra