Műszaki hiba

Kedves nézőink! Műszaki hiba miatt a Digi hálózatán nem érhető el a adásunk. A hibát várhatóan 2019-06-18-án délelőtt elhárítják.

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmák éjszakája

Szakmák éjszakája

Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye várta az érdeklődőket a Szakmák Éjszakáján. A rendezvényhez már 4. alkalommal csatlakozott a József Attila Szakgimnázium. A program elsődleges célja a szakképzés népszerűsítése volt az általános iskolások körében, de az itt megszerezhető információk a szülőknek és a felnőtteknek is szóltak.

Ezen az éjszakán ismét több tucat cég mutatkozott be, valamint számos programban – így a gumiabroncs-gyártásban, fodrász szakmában, vagy a programozás világában – is kipróbálhatták magukat az érdeklődők.

– Arra szeretnélek bátorítani benneteket, hogy próbáljatok ki minden tevékenységet, kóstoljatok bele minden szakmába, fedezzétek fel az iskola, különböző emeleteit, tantermeit, és érezzétek jól magatokat – Ivony Ildikó, tagintézmény-vezető ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Szakmák Éjszakáját a József Attila Szakgimnáziumban.

“Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – négy évvel ezelőtt indult útjára ez a pályaorientációs rendezvénysorozat, melyhez a gyöngyösi szakképző intézmény már a kezdetekben csatlakozott.

A tavalyi évhez hasonlósan ezúttal is a tornateremben sorakoztak fel a cégek képviselői a rendhagyónak számító éjszakán.

– Tudjuk, hogy a mai világ kihívása, a munkaerő megtalálása, megfelelő munkaerő megtalálása és megtartása – ez számunkra is nagyon fontos, hiszen, mint minden cég, mi is küzdünk a munkaerőhiánnyal. Egyrészt, másrészt pedig szeretnénk népszerűsíteni a gépjárművezetői szakmát, hiszen most már országos szinten elismerik és szakmásították tulajdonképpen a gépjárművezetést – fogalmazottFerencz Krisztina, a K&V Kft. képzési referense.

Abroncsgyártás, fodrász szakma, programozás világa – a résztvevők látványos bemutatókon ismerkedhettek meg több tucat szakmával, egyeseket akár ki is próbálhattak.

Sári Józsefné családjával együtt érkezett erre az estére. Ugyan lánya még csak hatodik osztályos, de az édesanya úgy véli, időben el kell kezdeni szétnézni a szakmák táján, hogy minél céltudatosabb legyen a gyermek a későbbiekben.

A programok a szakmák népszerűsítésén túl sok olyan ismeretet is adtak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, amelyek hozzájárulhatnak a nekik leginkább tetsző és megfelelő szakma kiválasztásához.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - Tahiti
10:03
Reklám
10:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság