Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sikeres akció a kutyákért

Sikeres akció a kutyákért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két napos adománygyűjtést és örökbefogadási akciót szervezett az Új Nap Egyesület az egyik gyöngyösi bevásárlóközpontban. A gyepmesteri telepen most is több mint 130 kutya várja, hogy gazdára találjon, éppen ezért folyamatosan szükségük van a támogatásra. A gyűjtés ismét elérte célját: 7 kutyának sikerült új otthonra találnia, emellett rengeteg adományt kapott az egyesület.

Ő itt Brandon és Pamacs. A két kutyus régóta a menhely lakója, nem is sejtették, hogy a hétvégén örökre megváltozik az életük, hiszen 5 társuk mellett ők is új otthonra és szerető gazdira leltek. Sokan tartják fontosnak, hogy valamilyen formában támogassák az egyesületet.

– Az állatok védtelenek. Ők maguknak nem tudnak segíteni, hogyha mi emberek nem segítünk rajtuk, akkor ők valószínűleg elpusztulnak. Nekem is van egy menhelyes kutyusom. 3 kutyusom van, az egyik közülük pont innen az egyesülettől van. 3 éve ott van boldog, kint, bent mindenhol vannak, úgyhogy kinti benti kutyusok imádom. Imádom az állatokat, az összest megfognám legszívesebben és vinném haza, ha tehetném – mondta el Schramek Péterné.

Teréz azt mondja, a ló mellett a kutyák a leghűségesebb állatok, szerinte kegyetlenség az, ha valaki magára hagy egy négylábút.

– A gazdákat kellene karámba rakni, akik kirakják. Mert tényleg az a probléma, hogy a szerencsétlen nem tudja, hogy mi az, amikor megy az úton az autóval és kirakja és nézi, hogy akkor most visszajössz, vagy nem jössz. Tényleg legyen nekik segítség. Nekünk is van egy kutyusunk egy nagyon aranyos puli kutyánk – magyarázta Papp Teréz.

A szervezők számára fontos lehetőség ez az adománygyűjtést, hiszen folyamatos teltházzal működnek, egyre több négylábút kell befogniuk. Pál Ivett az Új Nap Egyesület vezetője ezért is ösztönzi az embereket az örökbefogadásra.

– Mindig azt mondom, hogy ha valaki társat szeretne magához választani, akkor nézzen szét a telepen és nézze meg ezeket a szegény kutyákat, mert mindegyik megérdemel egy jó gazdit és szerintem ez egy borzalmas jó érzés, hogy ha valaki megment egy állatot, hazaviszi ugyanolyan hű társa, ugyanúgy tud szeretni, mint egy méregdrága fajtatiszta kutya – fejtette ki Pál Ivett, az Új Nap Egyesület vezetője.

Az idei gyűjtés is sikeresen zárult: A számos adomány mellett 7 árva kutya lelt új szerető gazdára.


Tovább az archívumra