Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felére csökkentik a parlament létszámát, átalakítják az önkormányzati és a választási törvényt

Felére csökkentik a parlament létszámát, átalakítják az önkormányzati és a választási törvényt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke egyebek mellett ezeket említette az új kormány első intézkedései között. Debrecen polgármestere Balázs József képviselő-jelölt meghívására járt Gyöngyösön.

Kósa Lajos évek óta ez egyik legnépszerűbb politikus Magyarországon. A Mátra Művelődési Központban teltház és vastaps fogadta a Fidesz alelnökét. Debrecen polgármestere a lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón a leendő kormány terveiről is beszélt. Azt mondta: első lépésként a felére csökkentik majd az országgyűlési képviselők létszámát, és végrehajtják az önkormányzati törvény reformját is. A Fidesz-kormány a választási törvényt is módosítaná, Kósa Lajos pedig szorgalmazni fogja, hogy nagyobb közigazgatási szerepet szánjanak a vidéki nagyvárosoknak.

Kósa Lajos szerint a vasárnapi második forduló tétje, hogy mekkora felhatalmazást kap majd az új kormány a választóktól. A debreceni polgármester úgy fogalmazott: minél nagyobb lesz a támogatottság, annál könnyebb lesz majd megkezdeni az újjáépítést. Balázs József, a gyöngyösi körzet jelöltje azt mondta: ha lesz kétharmada a Fidesznek, ha nem, a kormánynak a választók mindegyikét kell majd képviselnie.

A két politikus hangsúlyozta: a választás csak a második fordulóban dől majd el, és abban bíznak, hogy Gyöngyösön is megvalósul az a széles körű összefogás, ami az országban az első fordulóban kialakult.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-04-21 )

Tovább az archívumra