Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kevesebben látogatják most a megújult Mátra Múzeumot, mint a felújítás előtt

Kevesebben látogatják most a megújult Mátra Múzeumot, mint a felújítás előtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A látogatószám folyamatosan emelkedik, idén talán elérik a bezárás előtti szintet. A múzeum iránti kíváncsiságra a hosszú kényszerszünet és a gazdasági válság is rossz hatással volt.

Tavaly adták át a sok millió forintból felújított Orczy-kastélyt, és a hozzá tartozó kertet, az új természettudományi kiállítás pedig október óta várja a látogatókat. Akik azonban kevesebben vannak, mint a felújítás előtt. Egyelőre a gyöngyösiek is elmaradnak.

Pedig a kert-belépő árából a helyiek jelentős kedvezményt kapnak, és ha valaki vásárol belépőt a helytörténeti vagy a természettudományi kiállításra, ingyen ejtőzhet a kertben.

A múzeum igazgatója azt mondja: a látogatottság folyamatosan emelkedik, idén a remények szerint körülbelül nyolcvanezren váltanak belépőt az intézménybe.

Azonban a folyamatos akciók ellenére is várhatóan elmarad majd a látogatottság az európai unió által elvártnál. Ebben az igazgató szerint szerepet játszik a gazdasági válság, és az is, hogy az intézmény a felújítás alatt évekig zárva tartott.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-04-21 )

Tovább az archívumra