Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrai Betyár brand

Mátrai Betyár brand

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület idén több beruházást is elindított és még számos ötletet szeretnének megvalósítani – ilyen például a Betyár brand kialakítása, erdei utak összekötése településekkel, valamint a mátrai borok népszerűsítése. A turizmus fellendítése érdekében pedig a Gyöngyös-Mátra TDM együttműködési megállapodást kötött a Mátrai Hegyközségi Tanáccsal és a Mátrai Borászok Egyesületével.

Az idei tervek között szerepel a Mátrai Betyár brand kialakítása, ami később a Mátra egyik fő vonzereje lehet –hangzott el a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület közgyűlésén. Egy pályázatot is hirdettek, amihez keresik a mátrai betyár történetét vers, mese vagy képzőművészeti alkotás formájában. Ehhez pedig kötnek egy betyár ballagást, ami június 15-én lesz – mondta el Nagy Róbert elnök.

– Szeretnénk egybe nagyon sok minden betyárosat tenni a Mátráért és ezzel reméljük, egy plusz üzenethez egy plusz kampányhoz jut a hegység a város és a környék és ezáltal még könnyebb lesz eladnunk ezt a nagyon szép turisztikai övezetet – fogalmazott.

A fórumon az elvégzett és folyamatban lévő munkákról Benkő Béla TDM menedzser számolt be, mint például információs táblák és kerékpáros szervizpontok kihelyezése, Parkolj és Bringázz parkolók kialakítása, valamint erdei kerékpáros utak összekötése a környező településekkel. Emellett elbírálás alatt áll a mátrai LÉLEKzet elnevezésű egészségprogram és a Városi kalandozások a toronysisak árnyékában című városnéző túra.

A vendégéjszakák száma – a tavalyi év kivételével dinamikusan nőtt, melyhez hozzájárult az aktív online jelenlét és a sikeres aludj és túrázz kampány is – tájékoztatta jelenlévőket Szőke Szilvia.

Nagy Róbert pedig a mátrai borok népszerűsítését emelte ki.

– Együtt ajánljuk a borokat, lesz betyárbor például az aranyérmesekből csemegézve, szeretnénk, hogyha a tagjainknál mindenhol lenne válogatott mátrai bor, szerintem ez egy nagyon fontos dolog, rendezvényeken megfelelő helyre kerülnének a boraink, gasztronómiába be tudnánk illeszteni, úgy hogy rengeteg dolog van és ebben partner a Hegyközség is és a Borászok Egyesülete. Remélem ez is beindul gyorsan – tette hozzá.

A turisztika és borok iránti érdeklődés fenntartása és fellendítése érdekében a Gyöngyös-Mátra TDM együttműködési megállapodást kötött a Mátrai Hegyközségi Tanáccsal és a Mátrai Borászok Egyesületével.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:01
Palóc ízek Gyöngyöspatán - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Nemzeti Regatta 2019.
16:06
Tisztán Gyöngyösön – beszélgetések függőségekről 2. rész
16:32
Reklám
16:35
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. - Nyitógála - Olaszország
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság