Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Extra nyitvatartás

Extra nyitvatartás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vasárnap Európa Parlamenti választások, és szavazni csak érvényes okmányokkal lehet. A kormányhivatal szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy még a hét folyamán ellenőrizzék a személyazonosító okmányaikat, ugyanis csak érvényes okmányokkal lehet szavazni. A hétvégén a kormányablakok rendkívüli nyitvatartási idővel állnak azok rendelkezésére, akik akkor szembesülnek azzal, hogy okmányuk lejárt. Gyöngyösön az Eszperantó úti kormányablak tart majd nyitva szombaton és vasárnap.

Május 26-án, Európa Parlamenti választások lesznek, és minden állampolgárnak lehetősége van, hogy az alaptörvényben biztosított jogával éljen és szavazzon – hívja fel a figyelmet a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője.

A szavazáson az arra jogosultak, csak érvényes személyazonosító okmányokkal, kártya formátomú személyazonosító igazolvánnyal és jogosítvánnyal, útlevéllel, ideiglenes személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

– Itt hívom fel az állampolgárok figyelmét, hogy még a héten ellenőrizzék a személyazonosító okmányaik érvényességét, a vasárnapi szavazáson ezek szolgálnak arra, hogy igazolják magukat – emlékeztetett.

Fontos, hogy a lakcímkártyát is vigyék magukkal, hiszen ez alapján tudják beazonosítani a választási névjegyzékben. Akik a hétvégén szembesülnek azzal, hogy lejárt a személyazonosító okmányuk érvényessége, azokat rendkívüli nyitvatartással várják, Gyöngyösön az Eszperantó úti kormányablakban. Szombaton 8 órától 14 óráig, vasárnap reggel 6, és este 7 óra között.

A rendkívüli nyitvatartási idő alatt, más ügyeket nem intézhetnek a kormányablakokban – tudtuk meg dr. Bekecs Andreától.


Tovább az archívumra