Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Borbarátok érkeztek Nagyrédére

Borbarátok érkeztek Nagyrédére

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Harminc fős delegáció érkezett Nagyrédére a nagyközség felvidéki testvértelepüléséről, Peredről. A társaság az ottani Borbarát Kör tagjaiból állt, akik a község és a helyi borászatok meghívására érkeztek. A háromnapos itt tartózkodásuk ideje alatt pálinka- és borkóstolón vettek részt, de megtekintették a Nagyréde nevezetességeit, valamint részt vettek az első alkalommal megrendezésre kerülő Tavaszi Bizsergés elnevezésű retró-partin is.

Éppen pálinka- és borkóstolón vesz részt a 30 fős delegáció. A Viniper – Peredi Borbarát Kör tagjai a község és a helyi borászatok meghívására érkeztek három napra. A két testvértelepülés alig egy éves kapcsolata alatt ez az első alkalom, amikor civil csoportok találkoznak.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a “kötelező” látogatások után elindul a civil szerveződés is és most 30 fős peredi borász közösség érkezett, a Viniper barátok érkeztek ide. Bízunk benne, hogy ez tovább folytatódik és ez egy olyan együttműködés lesz a két település között, ami aktív és élő, és ami mindig létezni fog. Együttműködési szándékunk, hogy gyerekeink mehessenek Peredre, illetve ők is érkezzenek hozzánk. Illetve a nyugdíjas klubjaink között is elindult a kapcsolatfelvétel – sorolta Siposné Fodor Judit polgármester.

A borbaráti kapcsolat nem véletlen, hiszen kora tavasszal két nagyrédei borászt is beválasztottak a peredi hagyományos borverseny zsűrijébe. A delegáció tagjai kiemelték, remélik, hogy a látogatás során sokat tanulhatnak az itteni borászoktól.

– Az ember egy társas lény és minden kapcsolat pozitív információkat hordoz. Ez a társaság is aki itt van a község, a képviselők, a polgármester asszony az első pillanattól kezdve az volt az első érzésünk, hogy mi nem először vagyunk itt. Mintha egy sok-sok hosszú éves kapcsolat folytatása lenne ez a mai találkozó is – magyarázta Mozoli Sándor, a Viniper – Peredi Borbarát Kör elnöke.

A delegáció tagjai a három napos itt tartózkodásuk alatt kóstolókon túl megtekintették Nagyréde nevezetességeit, ellátogattak a Gyöngyösi Bornapokra, valamint részt vettek a településen első alkalommal megrendezett Tavaszi Bizsergés elnevezésű retró-partin.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 2. – Szópárbajok - rajzfilm sorozat
09:15
Molnár Dániel - Édesanyám
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság