Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 2019-es EP választás

2019-es EP választás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

43 százalékos rekordrészvétellel zárult az EP-választás Magyarországon, amit az előzetes becsléseknek megfelelően nagy fölénnyel nyert meg a Fidesz-KDNP. Ők 13 mandátumot szereztek. Meglepetést okozott a DK és a Momentum jó szereplése, az MSZP és a Jobbik pedig csupán 1-1 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. Heves megye eredményei tükrözik az országosat, a gyöngyösi adatok mutatnak eltéréseket.

Országosan és Heves megyében is több mint 52 százalékkal nyerte meg az európai parlamenti választást a Fidesz. Gyöngyösön némileg ettől eltérően alakult az eredmény, itt 42,25 százalékos arányú volt a győzelmük. Stábunk a választás napján több szavazókörben is járt, hogy megtudjuk minden rendeltetésszerűen zajlott-e, valamint hogy az állampolgárok miért tartják fontosnak a szavazást.

A szavazók között sokan úgy fogalmaztak, hogy fontosnak tartják Magyarország jövőjét ezért is adták le voksukat.

Horváth László a Fidesz országgyűlési képviselője is Gyöngyösön adta le szavazatát.

– Ez egy különleges nap, sorskérdésben úgy gondolom, hogy nem maradhatunk némák és ma van a napja annak, hogy szóljunk, ma van a napja annak, hogy kiálljunk Magyarország és Európa mellett – vélekedett.

A Fidesz után a Dk a második erő országosan, de Heves megyében és Gyöngyösön a folytatás eltér az országostól, itt ugyanis megelőzte a Jobbik a Momentumot, az 5. helyen pedig MSZP-Párbeszéd végzett.


Tovább az archívumra