Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Emléktábla Tomory Gábor tiszteletére

Emléktábla Tomory Gábor tiszteletére

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tomory Gáborra emlékeztek a Mátra Honvéd Kaszinóban. A rendezvény a néptánc oktató nevét viselő iskola műsorával kezdődött, majd a köszöntő beszédek után felavatták a Zilai Gabriella képzőművész által tűzzománcból készített emléktáblát. A megemlékezésen régi tanítványok, barátok és a család is részt vett, és felidézték az együtt töltött időt.

A Tomory Gábor Néptánciskola műsorával kezdődött névadójuk emléktáblájának avatása. A megemlékezésen több olyan volt tanítvány is részt vett, akik jelenleg is néptánc oktatással foglalkoznak. Az iskola jelenlegi vezetője, Tomory Gergő köszöntötte először a résztvevőket, megköszönve mindazok munkáját, akik segítettek abban, hogy méltó módon emlékezhessenek meg Tomory Gáborról és munkásságáról. A Mátra Honvéd Kaszinóban ezután Hiesz György polgármester idézte fel a néptánc oktatóval kapcsolatos emlékeit.

– Köszönöm neki, hogy nem csak egy művészegyüttest indított el az útjára, hanem nagyon sok fiatalt, fiút, lányt, akivel megszerettette a néptáncot, a népművészetet, vagy ami ettől sokkal több, közösséget épített – fogalmazott a polgármester.

Egy városnak pedig sok ilyen emberre van szüksége – tette hozzá a polgármester.

Mátrai Stella szervező elmondta: szüksége volt a városnak egy olyan helyre, ahol bárki, bármikor megemlékezhet Tomory Gáborról, így jött az ötlet, hogy készítsenek egy emléktáblát.

– A tehetséggondozás magas szintjét művelte úgy, hogy közben mindenkihez volt egy kedves szava, biztatott minket. Olyan batyut kötött a hátunkra, amivel később megálltuk az életben a helyünket. Több volt, mint a tanárunk – hangsúlyozta.

Az emléktáblát Zilai Gabriella képzőművész készítette el tűzzománcból, Tomory Gábor mozdulatát bemutatva és ahogy fogalmaz, azt az érzést is felidézve, amelyet a gyermektánc okoz.


Tovább az archívumra