Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyermeknap a tűzoltóságon

Gyermeknap a tűzoltóságon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyermeknapot tartott a Jászárokszállási Tűzoltóság is. Az eseményen ugrálóvár és arcfestés mellett szakfelszerelési kiállítás, valamit ügyességi feladatok vártak a legkisebbekre. Emellett kiállították annak a rajzpályázatnak az elkészült munkáit, ahol a gyerekek a tűzoltósággal kapcsolatban készítettek alkotásokat.

Hatodik alkalommal rendezett gyermeknapot a Jászárokszállási Tűzoltóság – csatlakozva ezzel az országos nyitott laktanya programhoz. A kicsiknek idén is rengeteg színes programot kínáltak, volt ugrálóvár, a kézműves foglalkozások, de nem maradhattak el a tűzoltósággal kapcsolatos ügyességi feladatok sem. A program célja az volt, hogy a gyerekek játékos módon, közelebbről is megismerhessék a tűzoltóság munkáját.

– Mondhatom azt, hogy egy kicsit a lakosságot, illetve a gyereket közelebb hozzuk a munkánkhoz, a szakmánkhoz. Megismerhessék az eszközeinket, szakfelszereléseinket. Illetve mondhatom, hogy az utánpótlás nevelésnek is egy lényeges elemét képviseli ez, hiszen itt a gyerekek találkozhatnak velünk, az eszközökkel. Fölpróbálhatják, kipróbálhatják. Illetve egyéb rendezvényeinken is, amik a gyerekek részére vannak fenntartva, mint például a tűzoltó napon is – sorolta Mezei Tibor tűzoltóparancsnok.

A gyermeknapon belül idén negyedik alkalommal hirdettek meg rajzpályázatot, ahol a kicsiknek a tűzoltóság életével kapcsolatban kellett készíteniük rajzokat. Idén közel 160 alkotás érkezett.

– Valami csak ház, épület oltásával kapcsolatos. Valamelyik piknik vagy erdőtűzzel kapcsolatosan érkezett. Volt egy-két rajz, ami kifejezett csak egy tűzoltó szemét ábrázolta. Nagyon szép és kifinomult rajzok érkeztek – húzta Majorné Kaposznák Ágnes, a Jászárokszállási Tűzoltóság elnökségi tagja.

A szervezők elmondták, remélik, a gyerekeknek idén is sikerült közelebbről megismerniük a tűzoltók munkáját.


Tovább az archívumra