Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vízelvezetés épül

Vízelvezetés épül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődött a Pozsonyi úton a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése. A Dél-Keleti városrészben összesen 5 utcában történik hasonló beruházás, amely része egy 300 millió forint fejlesztési hitelből megvalósuló projektnek.

Rég várt munka kezdődött el a Pozsonyi úton. A Gyöngyösi Önkormányzat még az elmúlt évben kapott kormányzati engedélyt 300 millió forint fejlesztési hitel felvételére. Azok a legfontosabb fejlesztések kerültek bele ebbe a csomagba, amelyeket képviselői keretből nem lehet megoldani – mondta a polgármester a Pozsonyi úton tartott sajtótájékoztatón.

– Benne van a Warga László és Dr. Kemény János utcánál esedékes útépítés, de ebből az összegből folytatódna a Kócsag úton is. Nagy léptékű fejlesztések – pályázati forrás híján – csak ebből tudnak megvalósulni – magyarázta Hiesz György.

Az élhető városhoz hozzátartozik ez a beruházás is – mondta a körzet önkormányzati képviselője, aki nagyon régóta dolgozik azon, hogy ez a csapadékvíz-elvezető megvalósulhasson, 15 éve várnak erre az itt élők.

– Különböző okoknál fogva most jutottunk el oda, hogy nem csak itt a Pozsonyi utcában, hanem a további érintett utcákon is, Fogarasi utca, Gyár utca, Halászi utca, Temesvári utca, Baross Gábor utcának egy rövid szakasza – fogalmazott.
A munkálatok pár héten belül ott is megkezdődhetnek és remélhetőleg őszre el is készülnek a munkálatokkal- tette hozzá Dr. Végh Attila.


Tovább az archívumra