Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem veszik át a kerékpárutat

Nem veszik át a kerékpárutat

Nem történt meg a kerékpárút műszaki átadása, a város ugyanis a hibák fennállásáig nem veszi át azt a kivitelezőtől. A bicikliút most ugyan már járható volna, de hosszútávon komoly minőségromlás léphet fel. A sajtótájékoztatón egyebek mellett a Fő téri színpaddal kapcsolatos kritikákra is reagált a városvezető.

Repedések, letörések, betörések, szegélygondok – így néz ki most az elkészült bicikliút. A kivitelezés határideje lejárt, a műszaki átadás előtt azonban sorra jöttek elő a hibák. Ezeket a problémákat folyamatosan jelezték a kivitelezőnek – mondta el a polgármester.

– Sajnos úgy néz ki, hogy komolyabbak a gondok, mint gondoltuk ezért biztos, hogy a kerékpárutat a kivitelezőtől nem vesszük át, most várható egy egyeztetés, műszaki szakértő megkérése, és ha nem tudunk megegyezni egy teljesen normális kivitelezésben, egy kvázi újjáépítésben, akkor nem fogjuk átvenni a kerékpárutat. Én nagyon remélem, hogy meg tudunk egyezni majd és egy korrekt beruházást tudunk átvenni, mert ez így nem működik – hangsúlyozta.

A polgármester hozzátette, hogy a legnagyobb hibákat kijavította a kivitelező, így az út használható ugyan, de hosszútávon komoly minőségromlás következhet be, ha nem lépnek az ügyben. Az átadó időpontját nem lehet tudni, függ a két fél megegyezésétől is.

A főtéri nagyszínpad kapcsán pedig elárulta, hogy a kezdetekben több helyszín is szóba került, egyik a szakrális tér volt a Nagy templom előtt, ott az egyházzal nem tudtak megegyezni, hiszen zavarta volna a miserendet és esküvőket, másik a tavalyi helyszín, ahol pedig nem fért volna el a nagy lelátó, így maradt a térnek ez a vége, ahol mindig is rendezvények voltak.

– Már arról nem nagyon lehet álmodozni, hogy mi lenne, ha lenne szabadtéri színpad vagy mi lett volna ha, de ez a 80-as években 90-es évek elején eldőlt, lebontották, megszüntették tehát ezt nem lehet újjáépíteni, ahogyan a kertmozi is, de mind a két helyen nagyon sok kritika nagyon sok lakossági panasz felmerült, tehát ami városon belüli rendezvény az mindig együtt jár lakossági panasszal – jegyezte meg.

Tehát szabadtéri rendezvényt lehetetlen úgy szervezni, hogy az senkit se zavarjon. Ezzel együtt kell élni az adott időszakban, mert ha szeretnénk a városban programokat és turistákat fogadni, akkor a lakosoknak is kompromisszumot kell kötni – szögezte le a polgármester. Hozzátette: reméli, hogy mindenki megbékél vele és elnyeri tetszésüket a látvány és a programsorozat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestületi ülésről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Neve is van: Budapest - ismeretterjesztő film 3. rész
16:42
Reklám
16:46
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Törökország
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:11
"Vár állott, most kőhalom…" - Középkori romvárak és várromok Magyarországon - Buják
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság