Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem veszik át a kerékpárutat

Nem veszik át a kerékpárutat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem történt meg a kerékpárút műszaki átadása, a város ugyanis a hibák fennállásáig nem veszi át azt a kivitelezőtől. A bicikliút most ugyan már járható volna, de hosszútávon komoly minőségromlás léphet fel. A sajtótájékoztatón egyebek mellett a Fő téri színpaddal kapcsolatos kritikákra is reagált a városvezető.

Repedések, letörések, betörések, szegélygondok – így néz ki most az elkészült bicikliút. A kivitelezés határideje lejárt, a műszaki átadás előtt azonban sorra jöttek elő a hibák. Ezeket a problémákat folyamatosan jelezték a kivitelezőnek – mondta el a polgármester.

– Sajnos úgy néz ki, hogy komolyabbak a gondok, mint gondoltuk ezért biztos, hogy a kerékpárutat a kivitelezőtől nem vesszük át, most várható egy egyeztetés, műszaki szakértő megkérése, és ha nem tudunk megegyezni egy teljesen normális kivitelezésben, egy kvázi újjáépítésben, akkor nem fogjuk átvenni a kerékpárutat. Én nagyon remélem, hogy meg tudunk egyezni majd és egy korrekt beruházást tudunk átvenni, mert ez így nem működik – hangsúlyozta.

A polgármester hozzátette, hogy a legnagyobb hibákat kijavította a kivitelező, így az út használható ugyan, de hosszútávon komoly minőségromlás következhet be, ha nem lépnek az ügyben. Az átadó időpontját nem lehet tudni, függ a két fél megegyezésétől is.

A főtéri nagyszínpad kapcsán pedig elárulta, hogy a kezdetekben több helyszín is szóba került, egyik a szakrális tér volt a Nagy templom előtt, ott az egyházzal nem tudtak megegyezni, hiszen zavarta volna a miserendet és esküvőket, másik a tavalyi helyszín, ahol pedig nem fért volna el a nagy lelátó, így maradt a térnek ez a vége, ahol mindig is rendezvények voltak.

– Már arról nem nagyon lehet álmodozni, hogy mi lenne, ha lenne szabadtéri színpad vagy mi lett volna ha, de ez a 80-as években 90-es évek elején eldőlt, lebontották, megszüntették tehát ezt nem lehet újjáépíteni, ahogyan a kertmozi is, de mind a két helyen nagyon sok kritika nagyon sok lakossági panasz felmerült, tehát ami városon belüli rendezvény az mindig együtt jár lakossági panasszal – jegyezte meg.

Tehát szabadtéri rendezvényt lehetetlen úgy szervezni, hogy az senkit se zavarjon. Ezzel együtt kell élni az adott időszakban, mert ha szeretnénk a városban programokat és turistákat fogadni, akkor a lakosoknak is kompromisszumot kell kötni – szögezte le a polgármester. Hozzátette: reméli, hogy mindenki megbékél vele és elnyeri tetszésüket a látvány és a programsorozat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A három dió
18:09
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Borostyán Néptáncegyüttes
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
A hegy leve - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Szomszéd vár - turisztikasi magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság