Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Család és közszolgálat

Család és közszolgálat

Ötödik alkalommal kapta meg a Családbarát munkahely címet a Heves Megyei Kormányhivatal. Az erről szóló oklevelet Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkártól vették át. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idei pályázatában a kormányhivatal másfél millió forintos támogatásban is részesül.

– Mi, akik itt vagyunk, és én magam is családos emberként a családot értéknek tekintjük és minden nemzet fennmaradása zálogának – dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott szerint épp ez a szemlélet segíti hozzá már évek óta a Heves Megyei Kormányhivatalt, hogy megkapja a Családbarát munkahely címet.

2014 óta vesznek részt a programban, a közigazgatás területén pedig úttörő szerepet töltenek be a családbarát szemlélet terjesztésében. A szóban forgó pályázat célja pedig, hogy támogassa az olyan munkahelyi programokat, amelyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

Részben közösségi programokat szervezünk, amely a közösségi összetartozás élményét segíti elő, ilyen a családi nap például, vagy a kormányhivatali advent, amit most tovább fejlesztünk és próbálunk minden járásban a gyerekek felé is nyitni – mondta el dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott.

Számos torna- és túraprogram valósul meg, kedvezményes uszoda-, illetve strandbérleteket biztosítanak a dolgozóknak, de kedvezményes mozi- illetve színházlátogatásra is van lehetőség. Nemrég a Sástói kalandparkban szerveztek Családi Sportnapot. Mintegy modellként a Pétervásárai Járási Hivatalt is igyekeznek gyermekbaráttá tenni.

– Pétervásárán jelen pillanatban egy családbarát programot valósítottunk meg, egy családi napot a munkatársak gyermekei részére. Amelyre 18 gyermeket hoztak el a kollégák, tehát összesen 50 fő vett rajta részt – ismertette dr. Tanárki-Fülöp István, a Pétervásárai Járási Hivatal vezetője.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a „családbarátság” nem csupán programokat jelent, hanem egy szemléletet, melyre a Heves Megyei Kormányhivatalban fenntartható, hosszú távú stratégia épül.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestületi ülésről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Neve is van: Budapest - ismeretterjesztő film 3. rész
16:42
Reklám
16:46
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Törökország
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:11
"Vár állott, most kőhalom…" - Középkori romvárak és várromok Magyarországon - Buják
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság