Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Család és közszolgálat

Család és közszolgálat

Ötödik alkalommal kapta meg a Családbarát munkahely címet a Heves Megyei Kormányhivatal. Az erről szóló oklevelet Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkártól vették át. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idei pályázatában a kormányhivatal másfél millió forintos támogatásban is részesül.

– Mi, akik itt vagyunk, és én magam is családos emberként a családot értéknek tekintjük és minden nemzet fennmaradása zálogának – dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott szerint épp ez a szemlélet segíti hozzá már évek óta a Heves Megyei Kormányhivatalt, hogy megkapja a Családbarát munkahely címet.

2014 óta vesznek részt a programban, a közigazgatás területén pedig úttörő szerepet töltenek be a családbarát szemlélet terjesztésében. A szóban forgó pályázat célja pedig, hogy támogassa az olyan munkahelyi programokat, amelyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

Részben közösségi programokat szervezünk, amely a közösségi összetartozás élményét segíti elő, ilyen a családi nap például, vagy a kormányhivatali advent, amit most tovább fejlesztünk és próbálunk minden járásban a gyerekek felé is nyitni – mondta el dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott.

Számos torna- és túraprogram valósul meg, kedvezményes uszoda-, illetve strandbérleteket biztosítanak a dolgozóknak, de kedvezményes mozi- illetve színházlátogatásra is van lehetőség. Nemrég a Sástói kalandparkban szerveztek Családi Sportnapot. Mintegy modellként a Pétervásárai Járási Hivatalt is igyekeznek gyermekbaráttá tenni.

– Pétervásárán jelen pillanatban egy családbarát programot valósítottunk meg, egy családi napot a munkatársak gyermekei részére. Amelyre 18 gyermeket hoztak el a kollégák, tehát összesen 50 fő vett rajta részt – ismertette dr. Tanárki-Fülöp István, a Pétervásárai Járási Hivatal vezetője.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a „családbarátság” nem csupán programokat jelent, hanem egy szemléletet, melyre a Heves Megyei Kormányhivatalban fenntartható, hosszú távú stratégia épül.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Tarjánka völgyi szurdok - kisfilm
10:07
Reklám
10:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:04
Reklám
19:07
Nemzeti Színkottás Zenekar és a Gyöngyszem Zenekar koncertje
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Cantare városi vegyeskar adventi koncertje
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság