Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Állati hőség

Állati hőség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A ma délután érkező hidegfront az állatoknak is megkönnyebbülést jelentett, viszont előtte a napok óta tartó hőséget friss ivóvízzel, lédús gyümölcsökkel, hideg hússal és locsolással próbálták elviselhetőbbé tenni nekik az állatkertben. Fokozottan kell vigyázni rájuk, ugyanis ők is hőgutát kaphatnak. Fontos, hogy házi kedvenceinkre is ügyeljünk, legyen mindig friss ivóvizük, árnyékuk, valamint figyeljük viselkedésüket és rosszullét esetén forduljunk állatorvoshoz.

Így örültek a makik a hűsítő falatoknak, ugyanis a hőség nem csak minket, embereket, hanem az állatokat is megviseli. Az állatkerti gondozók éppen ezért próbálják elviselhetővé tenni ezt az időjárást számukra és lehűteni őket egy kis csemegével.

– A lédús gyümölcsöket hűtve adjuk nekik elsősorban a görögdinnye, az őszibarack, ami ilyenkor az étlapjukon szerepel. A ragadozóknak a húst is hűtve adjuk, illetve észrevehetően kevesebbet esznek ebben a hőségben ők is – magyarázta Erdősné Molnár Bernadett, a Gyöngyösi Állatkert gondozója.

Az etetés mellett az állatok testhőmérsékletére is figyelni kell, hiszen vannak egyes fajok, akik kevésbé bírják a meleget, hajlamosak a hőgutára és igénylik a hűtést. Ilyenek például a vaddisznók, gímszarvasok és a tigrisek – őket naponta többször locsolják le vízsugárral. De nem csak az állatkerti állatoknak van szükségük odafigyelésre, nem szabad megfeledkezni házi kedvenceinkről sem.

– Akik bent tartanak házi kedvencet és kutyát sétáltatnak, akkor mindenféleképpen a kora reggeli órákban, illetve késő este tegyék ezt meg. A vízcsere az nagyon fontos, amit még persze mi is rendszeresen megteszünk, tehát naponta többször cseréljük, friss ivóvizet adunk nekik, mindig azért kellemes hőmérsékletű víz legyen az állatok előtt, mert nagyon hamar átmelegszik a víz – tette hozzá.

A délután érkező hidegfront felüdülést hozhat mindenki számára, a hőmérséklet jelentősen csökken a hét hátralévő részében.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság