Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Esély Otthon Nagyrédén

Esély Otthon Nagyrédén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a nagyrédei Esély-Otthon projekt. A pályázat keretében ismét két lakás és egy családi ház teljes felújítása valósult meg. Nagyréde Nagyközség Önkormányzata a 16-35 év közötti korosztály életkörülményeinek javítására, a fiatalok helyben maradásának elősegítésére indított programot 2018-ban. Ennek keretében 120 millió forintos pályázati támogatásból 4 lakást és egy családi házat újítottak fel, továbbá számos más programelemmel segítik a fiatalok boldogulását Nagyrédén.

A legnagyobb átalakításon a Dózsa György utcában lévő kertes ház esett át, ahová egy fiatal házaspár költözhet be.

Nagyréde Nagyközség Önkormányzata az Esély Otthon projekt keretében végezte el 4 lakás és egy családi ház felújítását, hogy a 35 év alatti fiatalok helyben tartását támogassa – összegezte a családi ház átadásakor a 120 millió forintos uniós pályázati forrás egy részéből megvalósult lakásfelújítások elkészültét a polgármester.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, aki segítette a pályázat megvalósítását, az átadón elmondta, ritka, hogy egy pályázati lehetőség ennyire tökéletesen beleillik egy település életébe.

A program keretében, a lakástámogatásban részesülő fiatalok és családok 2 évig lakhatnak az ingatlanban úgy, hogy csak a rezsit kell fizetniük. A korábban elkészült lakásokba a kedvezményezettek már be is költöztek, a most átadott családi házba is a hétvégén már beköltözik Zsófi és a férje. Számukra ez nagyon jó lehetőség, itt dolgoznak, itt szeretnének élni – mondja az új háziasszony a jól felszerelt konyhát szemrevételezve.

Az Esély Otthon program nem csak lakástámogatásból áll, hanem számos más programelem segíti a fiatalok boldogulását a településen. A felsőoktatásban, hiányszakmában tanulók jelenleg is kapják ösztöndíjukat, mely 10 hónapon keresztül 75 ezer forintos támogatást jelent 26 nagyrédei fiatalnak.

Ősszel pedig várható a vállalkozóvá válást segítő OKJ-s képzés indulása, melyben 8 nagyrédei fiatal vehet részt térítésmentesen.


Tovább az archívumra