Hosszú

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az augusztusi hosszú hétvégén még sokan mennek nyaralni, hogy kiélvezzék a nyár végét. A Mátra és környéke is igen nagy látogatottságnak örvend, szinte teljes teltházról számoltak be a hegyvidéki szálláshelyek. Az emberek szeretik a természetközeli programokat, sokan a túrázást választják, de vannak, akik a wellness adta lehetőségekkel élnek.

Kiemelt időszaknak számít a vendéglátásban augusztus 20-a, ugyanis sokan az ehhez hasonló hosszúhétvégék alkalmával próbálják kipihenni magukat. Ilyenkor többen úgy döntenek, hogy inkább kiszakadnak a városi nyüzsgésből és helyette a természetet választják.

A hosszú hétvégére sokan választották a Mátrát. A hegyvidéki szálláshelyek is ezt igazolják, ugyanis szinte mindegyikük telt házról számolt be. Köztük Hoffmann József is az Ózon Hotel tulajdonosa, aki szerint jó nyarat zárnak. Jellemzően 3-5 napos foglalásaik vannak, a vendégek fele már jó előre lefoglalta a szálláshelyét, de nem ritka az sem, hogy valaki egy-két nappal érkezés előtt szeretne szobát kivenni.

A turisták között vannak, akik szeretik vegyesen eltölteni ezt az időszakot, így a természetbe is járnak egyet, de nem maradnak le a városi programokról sem.

Sokan a hosszú hétvégét a családnak szentelik és velük töltenek el valamilyen közös programot.

A következő hosszú hétvégére novemberig várni kell, ugyanis ekkor lehet tervezni 3 napos pihenőt a kikapcsolódni vágyóknak.


Tovább az archívumra