Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hamarosan becsengetnek

Hamarosan becsengetnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szokás szerint a nyár végének és az új tanév kezdetének beharangozója az áruházak és írószer boltok iskolakezdési akciója. Felmérések szerint az alapvető iskolai eszközökre legkevesebb 15-20 ezer forintot kell költeni, de az átlag 40 ezer forintot fizet gyermekenként. Ha új, divatos táska kell, vagy fontos a minőség a kiegészítők és tanszerek tekintetében, ez az összeg akár ennek többszöröse is lehet.

Kevesebb, mint két hét van hátra a nyári szünetből, a pedagógusok, szülők és diákok augusztus utolsó napjaiban már készülnek az iskolakezdésre.

-Zsírkréta, filctoll, tempera, ceruzák, színes ceruzák, gyurma, színes gyurma, táskák, tolltartók, füzetek, csomagolópapír, színes papír, technika csomag – sorolja az egyik anyuka a szükséges tanszereket az iskolakezdéshez.

Mindez viszont töredéke a megvásárolni valóknak, hiszen még számos más iskolaszert kell beszerezni, főleg általános iskolás tanulók részére. Viktória az árat és minőséget is szem előtt tartva gyűjti össze az eszközöket.

Vannak, akik már júliusban nézelődnek az igazi roham, viszont augusztus végén, szeptember elején várható. Éppen ezért az áruházláncok széles iskolaszer választékkal készültek vásárlóinak. Itt pedig még pedagógusok is segítik a vásárlást.

– Közel 6 millió füzetet 270 ezer iskolatáskát és több mint 1 millió írószert biztosítunk az áruházainkban. Emellett pedig tanító nénik is segítik számos vidéki, illetve budapesti áruházunkban az odalátogatókat, tehát ha bármi kérdés van, hozzájuk lehet fordulni, ez nagy segítséget nyújthat, illetve emellett idén az alsó tagozatosak számára összeállítottunk egy írószercsomagot is, tehát nem kell egyesével összeválogatni a listán folyamatosan pipálni, hogy mi az ami meg van, mi az ami nincs, hanem egyszerűen odalehet menni és levenni ezt az írószercsomagot – magyarázta Paparó Tamás, a Tesco-Global Áruházak Zrt. külső kommunikációs menedzsere.

Mivel az iskolakezdés még a rutinosabb családok esetében is nagy terhet jelenthet a szülők számára, kuponnal, promóciókkal és nyereményjátékkal segítik őket a boltok ebben az időszakban.

– Átlagosan egy kezdőcsomag 20-25 ezer forintba kerül, természetesen attól is függ, hogy kell e táskát venni vagy nem kell táskát venni, illetve ha vesz valaki táskát, milyen típusú táskát vásárol. Nagyon fontos elmondani azt, hogy a megfelelő kialakítású iskolatáska az nagyon fontos, hiszen a gyerekek hátát, gerincét nagyon megterhelheti a sok füzet, illetve tankönyv, de ezeket alapvetően már 15 ezer forint környékén meg lehet vásárolni – tette hozzá.

Akik a nyár végén nem tudnak bevásárolni, azoknak sincs okuk aggodalomra, hiszen az akciók szeptember elejéig tartanak.


Tovább az archívumra