Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Támogatásokról döntöttek

Támogatásokról döntöttek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jelenlegi összetétellel működő gyöngyösi képviselő-testület csütörtökön tartotta legutolsó olyan ülését, amelyen gazdasági döntésekkel foglalkoztak. A rendkívüli testületi ülésen a grémium több szervezet, egyesület támogatásáról is döntött, valamint további útfejújításról is határoztak.

Gyöngyös képviselő-testülete csütörtöki rendkívüli ülésén méltányolta a Mátrai Hegyközségek Tanácsa kérelmét, mellyel a szervezet tízmillió forintos átmeneti támogatást kért az önkormányzattól. Kérelmüket azzal indokolták, hogy egy pályázaton elnyert hozzájárulást utófinanszírozásként kapnak meg a Fő tér 10. alatt lévő közösségi tér kialakításához.

A beruházás már elkezdődött, ám a költségek meghaladják a hegyközség anyagi lehetőségeit. A grémium úgy döntött, a mátrai szőlészeket és borászokat tömörítő közösségnek kamatmentes átmeneti finanszírozást biztosít, hatvan napos visszafizetési határidővel. A képviselők a napirend lezárása előtt arra kérték a hegyközségi elnököt, tájékoztassa őket a társaság fenntartásában lévő Mátrai Borok Háza további üzemeltetéséről, ugyanis több kifogás is megfogalmazódott amiatt, hogy nyáron, a legélénkebb turistaszezonban mindvégig zárva volt a helyi borok népszerűsítését is szolgáló üzlet.

A képviselő-testület további támogatásokról is határozott. Az Energia SC által tervezett műfüves félpálya megvalósításához 15,5 millió forint vissza nem térítendő hozzájárulást biztosított a 2020-as költségvetés terhére. A sportklub sakkszakosztálya pedig 2,5 millió forint önkormányzati támogatást fordíthat a sakkozók magasabb osztályban való versenyzésére, illetve gyöngyösi sakksport háttérbázisának kiszélesítésére.

A helyi civil szerveződések közül az Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítvány 40 ezer forintra számíthat a Kévés Tamás rendelkezésére álló alpolgármesteri keretből, míg az Együtt Gyógyulni Könnyebb Alapítvány százezer forintot kap Kiss Tivadar képviselői keretéből. A szociálisan rászoruló családok idén is számíthatnak az önkormányzat segítségére, amely már a városi költségvetés tervezésekor tüzelőanyag vásárlására nyolcmillió forintot, étkezési burgonya beszerzésére pedig kétmillió forintot különített el a szociális kiadások terhére. Az élelmiszerből megközelítőleg 530 gyöngyösinek jut majd.

A közutak üzemeltetésére 20 millió forintot különített el a testület az idei költségvetésből. A munkák elvégzésével a Városgondozási Zrt.-t bízták meg. A lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése és a nagyobb figyelmet igénylő városrészek fokozott megfigyelése érdekében újabb mobil térfigyelő kamerákat helyez ki a közterületekre az önkormányzat. A körzetek képviselőinek javaslata alapján tizenegy kamerát szerelnek fel ideiglenesen vagy tartósan.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - Az aranyostarajos kiskakas
09:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Méhkeréki román táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A békakirály papucsa
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság