Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új menetrend

Új menetrend

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tanévkezdéssel egy időben változnak a menetrendek is. A kedvezmények maradnak, a szeptemberi bérletek pedig már érvényesek. Indulás előtt mindenkinek érdemes tájékozódni a járatok közlekedési rendjéről a társaságok honlapján is.

Ha új tanév, új menetrend. Alkalmazkodva a szeptembertől megváltozó utasforgalomhoz, ilyenkor minden évben változnak a tömegközlekedés menetrendjei. Sűríti járatait a MÁV és a Volánbusz is, hogy a diákok az oktatás rendjéhez igazodva beérhessenek az intézményekbe. Ennek megfelelően a Volánbusz menetrendje is megújul szeptembertől.

Közleményükben úgy fogalmaznak, mostantól újra tanítási időszakban érvényes közlekedési rend lép életbe. Azt írják, a szeptemberi havi és félhavi helyközi bérletek már augusztus 28-tól érvényesek.

Szeptember 1. már a „hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző” napnak minősül a menetrendben, hétfő a hét első iskolai és munkanapja, keddtől pedig iskolai tanítási nap és munkanap rovatokban kell keresni az induló járatokat.

Érvényesek a kedvezmények is: nappali és esti tagozatos diákok a lakóhely és az iskola között 90%-os bérletet vehetnek. Más utazásra az eddig is megszokott 50%-os kedvezmény vehető igénybe. A társaság felhívja a figyelmet arra, hogy a pénztárakban vásárolt bérletekre rá kell írni az oktatási azonosító számot, a máshol megvásárolt bérletek azonban csak akkor érvényesek, ha rajta van a név, az oktatási szám és a vásárlás dátuma is. A jogosultságot pedig diákigazolvánnyal és lakcímkártyával kell igazolni. A hétfői becsengetésre tehát már a kedvezményes bérletekkel és az új menetrend szerint érkezhetnek a diákok.


Tovább az archívumra