Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén indulhat a próbaüzem

Idén indulhat a próbaüzem

Akár már év végére elindulhat a próbaüzem az épülő Giant kerékpárgyárnál, jövő év májusában pedig ténylegesen beindulhat a termelés és teljes kapacitással tudna üzemelni. A patak túloldalán pedig jövő évben elindul az új iparterület fejlesztése, így ide fogadhatják a beszállítókat, mellyel kapcsolatban már most tárgyal a városvezető.

Dinamikusan épül a Giant kerékpár gyár, a polgármester, a cég tulajdonosa, vezérkara és műszaki vezetői bejárták együtt a területet és átbeszélték az építkezés menetét. Mintegy 3,5 hektár alapterületű csarnokegyüttes épül, a jelenlegi tervek alapján az összes ütem egyszerre készül el, így még idén indulhat a próbaüzem – tudtuk meg Hiesz György polgármestertől.

– Hihetetlennek tűnik, hogy év végén november, de inkább decemberben elkezdődik a próbagyártás, addig a csarnokokat át kell adni. Jövő év májusában indulna ténylegesen a termelés. Nagyon feszített a kivitelező azt mondom, hogy napról napra olyan látványos fejlesztéseket, fejlődéseket produkál, ami tényleg meggyőz arról, hogy lehetséges, hogy decemberben itt, ha az időjárás meg sok minden nem avatkozik közbe, akkor lesz termelés. Jövő év végére gyakorlatilag már majdnem teljes kapacitással tudna menni az üzem – fogalmazott Hiesz György.

A városvezető kiemelte azt is, hogy már most jelentkeznek a beszállítók.

– Most épp tárgyalni fogok egy japán céggel, aki szeretne erről beszélgetni. Már nem sok szabad terület van, a P&G alatt, itt velünk szembe a parkolónál, illetve majd a patak túloldalán, a 100 hektáros új iparterület, aminek a fejlesztése jövő évben el fog indulni. Az egy olyan tartalék terület ahova fogadhatunk majd beszállítókat – jegyezte meg.

Már a munkavállalók toborzása is megkezdődött. A beruházással közel 600 új munkahelyet létesítenek Gyöngyösön. A polgármester szerint igazán jó munkalehetőséget jelent a helyi lakosoknak és az ingázóknak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Városháza – összefoglaló a jászárokszállási képviselőtestületi ülésről
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Neve is van: Budapest - ismeretterjesztő film 3. rész
16:42
Reklám
16:46
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Törökország
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:11
"Vár állott, most kőhalom…" - Középkori romvárak és várromok Magyarországon - Buják
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság