Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 90. születésnap

90. születésnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

90. születésnapján köszöntötte Hiesz György polgármester Róza Vincénét, aki 73 évvel ezelőtt házasodott össze férjével, aki idén augusztusban ünnepelte 100. születésnapját. Ida néni azt mondta: minden napját szeretetben tölti, a legfontosabb számára a család és az egészség.

Virágot a virágnak. 90. születésnapján köszöntötte Róza Vincénét Hiesz György. Városunk polgármestere nemrégiben ugyanitt járt, hiszen augusztusban Ida néni férjét 100. születésnapján látogatták meg. Hosszú kapcsolat az övék, hiszen 73 évvel ezelőtt házasodtak össze.

– Egymáshoz alkalmazkodni kell, és tudtunk alkalmazkodni mind a ketten. A napok mindig úgy telnek, hogy szeretetben, most is. Elmegy a párom a piacra, akkor én az ablakba’ várom, hogy jön-e már. Így telt az egész életünk – mesélte az ünnepelt.

Ida néni a Gyöngyösoroszi laboratóriumból vonult nyugdíjba, ott 10 évet dolgozott, előtte azonban nagyon sok féle munkát kipróbált. Mindig is kalandvágyó volt, és mint elmondta, szeretett dolgozni.

– 14 éves koromban, illetve nem voltam 14, hazudtunk, hogy 14 vagyok. 13 éves koromban a salgótarjáni üveggyárban dolgoztam nyáron. Önkényesen mentem, a szüleim haragudtak nagyon. És 3 műszakba jártam 13 évesen – idézte fel.

Róza Vincéné azt mondta: jó érzéssel tölti el, hogy ilyen szép kort megéltek a férjével, bár az okát nem tudja. Bár már nehezebben mozog, még mindig próbálja aktívan tölteni a mindennapjait. Szívesen gobelinezik és imád a dédunokákkal játszani. Mint elmondta: sok mindent megéltek közösen a férjével, de a jó emlékek mindig megmaradnak, a rosszakat pedig idővel elfelejti az ember.


Tovább az archívumra