Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Növekvő érdeklődés

Növekvő érdeklődés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sikeres nyarat zár turisztikai szempontból Gyöngyös és a Mátra. Nem csak a belföldi vendégek száma haladta meg az előző évit, de jóval több külföldi turista is érkezett a térségbe. Ezt a képet kissé árnyalja, hogy ezekben a statisztikában a külföldi vendégmunkások is megjelenhetnek.

A belföldi vendégek aránya 5-10 százalékkal, a külföldieké pedig 30 százalékkal emelkedett idén a KSH júliusi adatai szerint. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy bár többen jöttek, kevesebb vendégéjszakát töltöttek itt, mint egy évvel korában. A turisztikai szakember azt mondja, úgy tűnik, a Mátra a hosszú hétvégék üdülőhelye. Úgy véli, a tendencia jó, de tovább kell dolgozni a térség népszerűsítésén.

A külföldiek számának jelentős emelkedése egyrészt annak köszönhető, hogy Egerrel és a megyei iparkamarával elindítottak egy lengyel kampányt, ami mára beérni látszik, de az is felmerülhet – teszi hozzá Benkő Béla, hogy a vendégmunkások jelenléte is megjelenik ezekben a statisztikákban – akik itt szállnak meg, itt költenek, tehát jelenlétük turisztikai szempontból is hasznos. Azzal kapcsolatban, hogy az Avar szálló újranyitásával újabb 4 csillagos szálloda nyílik a térségben, azt mondja, ha ezek a szálláshelyek képesek lesznek az együttműködésre, akkor nem konkurenciái, hanem partnerei lehetnek egymásnak.

A térség vonzerejét tovább növelhetik a programok – mint például a Betyár ballagás és az erre épülő termékek, vagy az, hogy sikerült a szabadtéri színpaddal élettel megtölteni Gyöngyös Fő terét, de ide sorolja a Pipishegyi Viszlát Nyarat, vagy az olyan új magánerős attrakciókat, mint például a Sástói Libegő.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság