Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Növekvő érdeklődés

Növekvő érdeklődés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sikeres nyarat zár turisztikai szempontból Gyöngyös és a Mátra. Nem csak a belföldi vendégek száma haladta meg az előző évit, de jóval több külföldi turista is érkezett a térségbe. Ezt a képet kissé árnyalja, hogy ezekben a statisztikában a külföldi vendégmunkások is megjelenhetnek.

A belföldi vendégek aránya 5-10 százalékkal, a külföldieké pedig 30 százalékkal emelkedett idén a KSH júliusi adatai szerint. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy bár többen jöttek, kevesebb vendégéjszakát töltöttek itt, mint egy évvel korában. A turisztikai szakember azt mondja, úgy tűnik, a Mátra a hosszú hétvégék üdülőhelye. Úgy véli, a tendencia jó, de tovább kell dolgozni a térség népszerűsítésén.

A külföldiek számának jelentős emelkedése egyrészt annak köszönhető, hogy Egerrel és a megyei iparkamarával elindítottak egy lengyel kampányt, ami mára beérni látszik, de az is felmerülhet – teszi hozzá Benkő Béla, hogy a vendégmunkások jelenléte is megjelenik ezekben a statisztikákban – akik itt szállnak meg, itt költenek, tehát jelenlétük turisztikai szempontból is hasznos. Azzal kapcsolatban, hogy az Avar szálló újranyitásával újabb 4 csillagos szálloda nyílik a térségben, azt mondja, ha ezek a szálláshelyek képesek lesznek az együttműködésre, akkor nem konkurenciái, hanem partnerei lehetnek egymásnak.

A térség vonzerejét tovább növelhetik a programok – mint például a Betyár ballagás és az erre épülő termékek, vagy az, hogy sikerült a szabadtéri színpaddal élettel megtölteni Gyöngyös Fő terét, de ide sorolja a Pipishegyi Viszlát Nyarat, vagy az olyan új magánerős attrakciókat, mint például a Sástói Libegő.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Sydney akvárium - természetfilm
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
A javasasszony unokája - dokumentumfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság