Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Századik születésnap

Századik születésnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

100. születésnapján köszöntötte Hiesz György polgármester Szabó Ferencnét. Marika néni élete során népművészettel foglalkozott, alkotásait például külföldre is szállították. Az ünnepelt azt mondta: minden napját szeretetben tölti, hála családjának, akik a legfontosabbak a számára.

– Nagyon sok boldogságot, nagyon kellemes délutánt kívánok és Isten éltesse sokáig – ezekkel a jókívánságokkal köszöntötte Hiesz György polgármester a 100. születésnapját ünneplő Szabó Ferencnét. Marika néni népművész volt, azon belül is babakészítő, de bőrből is készített termékeket hosszú éveken keresztül, például külföldre is.

A négy fiútestvér mellett felnőtt Marika néni sose gondolta, hogy ilyen szép kort megél, azonban véleménye szerint, hosszú életének titka az lehet, hogy sose volt konfliktusa senkivel és mindig tisztességesen élt.

– Az, hogy soha nem veszekedtem senkivel, mindenkivel szeretetben éltem és becsületes szerető szülők neveltek. Soha nem volt dolgunk sehol nekünk, egy fillér büntetést soha életemben nem kaptam, se én se a családom. Úgy, hogy nagyon becsületesen éltünk, ez a hosszú élet titka – magyarázta.

Szabó Ferencné azt mondta: minden nehézség ellenére örül, hogy ilyen sokáig a családja mellett lehetett, és reméli, hogy még hosszú évekig élvezheti a társaságukat, hiszen számára a család jelenti a legnagyobb boldogságot.


Tovább az archívumra