Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Készségfejlesztő

Készségfejlesztő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkészült a második gyermekugráló járdafestés Gyöngyösön. A Pesti úton a nemrégiben egy feldühödött lakó miatt félbe maradt a felfestés, de most a nyolcvanasi városrészen már egészében használható a játék. A tervek szerint hamarosan a dombon, és a kis könyvtár előtt is kipróbálhatják az ugrálót a gyerekek, amely fejleszti a kicsik szem, kéz,- és mozgáskoordinációját.

Szén Gabriella is szívesen megy végig a frissen elkészült pályán a nyolcvanasban. Egy lábon ugrálás, váltott lábú séta, békaugrás. Többféle gyakorlattal lehet végigmenni a gyermekugrálón, amely nem csak színesebbé teszi a környezetet, de fejleszti is a gyerekeket.

– Készségfejlesztő a gyerekeknek, szem, kéz, mozgáskoordinációban segíti őket, az a pálya, amin az előbb én végigugráltam, az például nagyon nehéz még a felnőtteknek is, a gyerekeknek még nehezebb összerakni azt, hogy amit a szemük lát, és amit az agyuk parancsol, azt hogyan tudják ők a kis kezükkel és a kis lábukkal végrehajtani – vélekedett a képviselő.

Bár több szülő és gyermek is segített ennek a felfestésében is, az első, Pesti útra készített pályát nem sikerült befejezni, mivel akkor egy lakó nem értett egyet az ugráló létrehozásával.

– A Pesti úton elkezdtük felfesteni ugyanezt az ugrálópályát, a járókelők nagy örömére, és aztán egy illető odaérkezett, aki nem is ott lakik, de nemtetszését fejezte ki, és az utolsó mintát tönkretette, ez az ügy még a rendőrség előtt folyamatban van, garázdaság miatt folyik az eljárás, így többet nem szeretnék erről mondani – tette hozzá dr. Szén Gabriella.

Mint elmondta: egy külföldi videón látták meg először ezt az ötletet, majd a képviselői keretből vásárolták a hozzá való eszközöket. A festés pár évig lesz látható, de ha népszerű lesz, biztosan újrafestik. Ahogy eddig is tapasztalta, nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek, sőt az idősebbek is szívesen próbálgatják a lépéseket. Ezen a hétvégén a dombra is kerül egy ilyen pálya, majd a kis könyvtár elé is felfestik a készségfejlesztő ugrálót.


Tovább az archívumra