Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Emlékverseny

Emlékverseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Első alkalommal rendezte meg az Arany János Általános Iskola a Földi István Városi Sakk Emlékversenyt a Heves Megyei Sakkszövetséggel közösen. A megmérettetésre 27 diák érkezett a város 3 általános iskolájából.

Földi István, az egykori gyöngyösi sakkmester emlékére alapított városi Sakkverseny idén gyerekműsorral kezdődött az Arany János Általános Iskolában. Az intézményben idén elindult Sakkpalota Program részeként a Heves Megyei Sakkszövetséggel karöltve létrehozott esemény célja, hogy a fiatalok verseny körülmények között fejlődhessenek.

A sakk, mint sport a gyermekek számára rengeteg pozitív és kedvező tulajdonságot nyújthat, köztük a problémamegoldó készségük is javulhat ezáltal – emelte ki Barna Nándor, a Heves Megyei Sakkszövetség elnöke.

Három gyöngyösi általános iskolából 27 diák érkezett, akik között akadt olyan, aki szerint a sok tanulás a jó sakkozó titka.

A versenyen végül az alsósok kategóriájában a harmadikos Miklósi Balázs a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola tanulója nyert, míg a felsősöknél Pető Zétény az Arany János Általános Iskola ötödikes tanulója diadalmaskodott.


Tovább az archívumra