Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújult a konyha

Megújult a konyha

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a Fecske Úti Tagóvoda felújított konyháját. A korszerűsítés során teljes egészében kicserélték a konyhatechnológiai berendezéseket és minden helység megújult, továbbá egy összekötő folyosót is építettek, ami a konyhát kikerülve köti össze az épület két szárnyát. A beruházással XXI. századi körülményeket biztosítanak a gyermekek korszerű élelmezésének megvalósításához- hangzott el az átadón.

Stílusosan a Fecske Úti Tagóvoda kiskuktái köszöntötték az intézmény új konyhájának avató ünnepségére érkezett vendégeket. A több mint 40 éves főzőkonyhában az elmúlt évtizedekben nagyobb felújítás nem történt, így már égető szükség volt a helyiség felújítására, hogy a törvényi előírásoknak megfeleljenek – mondta a tagóvoda vezető.

Most már az itt dolgozók olyan konyhatechnológiai eljárásokat tudnak alkalmazni, amelyekkel elősegítik a gyerekek egészséges táplálkozását, ilyen például a párolás- tette hozzá a tagóvoda vezető. A megújult konyhában több mint 400 kisgyermek étkeztetését biztosítják, ugyanis a Fecske úti ovisokon kívül, még további 3 óvodát látnak el. Gyöngyös képviselő- testülete mindig fontosnak tartotta, hogy helyben készüljenek a gyerekek egészségét megóvó és elősegítő ételek- hangzott el az átadó ünnepségen. A felújítással párhuzamosan épült egy összekötő folyosó is, ami a konyhát kikerülve köti össze az épület két szárnyát. Az elmúlt években megkezdték és folyamatosan végzik a gyermek intézmények felújítását.

Fontos, hogy a szülő bizalommal hozza a gyermeket az óvodába- tette hozzá a polgármester, aki elmondta, hogy hamarosan a Jeruzsálem úti bölcsőde és óvoda fejlesztésével folytatódik a korszerűsítés.


Tovább az archívumra