Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fokozott ellenőrzések

Fokozott ellenőrzések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fokozott ellenőrzést végeznek országszerte a rendőrök a téli átállással kapcsolatosan a járművezetőknél. Többek között a téli gumi használatát, a megfelelő világítást és a téli ablakmosó folyadék meglétét ellenőrzik az utakon. Ha van olyan autós, aki még ezeket nem ellenőrizte, vagy nem szerelte fel akkor ezt következő időszakban mihamarabb tegye meg, hiszen ezeknek köszönhetően jó néhány baleset megelőzhetővé válna – állítja a rendőrség.

Téli gumi használata és megfelelő világítás. Többek között ezeket is ellenőrzi a rendőrség ebben az időszakban, hiszen a tél közeledtével a gépjárművünket is fel kell készíteni a megváltozott időjárási viszonyokra. Az ellenőrzések célja a figyelemfelhívás.

– Természetesen egy általános igazoltatáson túl felhívják munkatársaim a gépjárművezetők figyelmét, most már mondhatjuk, hiszen valóban megérkezett talán a hideg, hogy a téli gumi most már nagyon aktuális, plusz 7 fok alatt mindenképpen ajánlott. Felhívják a figyelmét, hogy amennyiben még nem tette meg akkor ajánlott ugye átszereltetni. Megnézik, hogy a fényszórók megfelelően vannak e beállítva – sorolta Soltész Bálint, a HMRFK sajtószóvivője.

Az autó ellenőrzésén kívül a rendőrség felhívja az autósok figyelmét a téli vezetés körülményeire és arra, hogy miképp kell közlekedni ebben az időszakban.

– Nagyon fontos, hogy a gépjármű vezető mentálisan is felkészüljön, illetve át álljon arra, hogy nem a nyáron megszokott rutin szerint közlekedjen. Hamarabb sötétedik, még hóról korai beszélni, de csúszós falevelek ugye a hegyi szakaszokon, már esetleg a fagyok lehetnek a hajnali órákban. Nagyon fontos odafigyelni arra, hogy talán picit hamarabb is induljunk el, hogy tudjuk csökkenteni a sebességünket. A gépjármű utasterén ugye a párátlanítás – sorolta.

A forgatás ideje alatt megállított sofőrök mind felkészültek voltak, akadt olyan is, aki keveset vezet télen, azonban tudja hogyan is kellene ilyenkor közlekedni.

A rendőrség a „Látni és látszani” program keretén belül amennyiben a megállított sofőröknél mindent rendbe találnak, úgy egy ajándékcsomagot nyújtanak át, mely egy fényvisszaverő mellényt és egy illatosítót tartalmaz.


Tovább az archívumra