Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A tudomány ünnepe

A tudomány ünnepe

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartotta a Magyar Tudomány Ünnepe záró rendezvényét a Gyöngyösi Károly Róbert Campus. Az eseményen helyi és vendégelőadók számoltak be kutatásaikról, valamint tudományos elismeréseket adtak át.

Egy hónapon keresztül mutatták be az érdeklődők számára a legújabb felfedezéseket, technológiai fejlesztéseket, tévhiteket cáfoltak és jövőképet festettek a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson az előadók.

– Nem csak számunkra fontos természetesen, hanem a hallgatók számára is, hiszen nekik is egy kicsit szélesítjük ezzel a látókörüket és nem utolsó sorban ráirányítjuk a figyelmet a Magyar Tudományra – fogalmazott dr. Bujdos Zoltán, a campus főigazgatója.

A záró rendezvényen vendégelőadók is jelen voltak. Szakály Zoltán a Debreceni Egyetem tanára a fenntartható és egészséges élelmiszerfogyasztásról beszélt hallgatóságának, hiszen az emberek fogyasztása nem felel meg e kettő táplálkozási forma követelményeinek.

– Több növényi alapú élelmiszert kellene fogyasztanunk és kevesebb állati eredetű élelmiszert. Természetesen ez egy arányt jelent, mindegyikre szükség van, mert a vegyes táplálkozás a helyes megoldás. Amit látunk, hogy valamilyen módon rá kell venni a fogyasztókat, hogy a viselkedésüket megváltoztassák, vagyis egészségesebben táplálkozzanak, környezettudatosabban táplálkozzanak – fejtegette Prof. Dr. Szakály Zoltán, a Debreceni Egyetem dékánhelyettese.

Ilyenkor adják át az elmúlt egy évben tudományos fokozatot szerzett vagy tudományos teljesítményt elért díjazottaknak az elismerést is, illetve azokat a publikációs díjakat, amelyek az általuk szerkesztett folyóiratokban a legjobb tanulmányszerzők írtak. Baranyi Aranka „Zöld Magyarországért Díjat” vehetett át.

– Számomra ez azért nagyon fontos, mert a kollegák számára is lényeges üzenet tartalma van, hiszen fontos, hogy a helyi közösség folyamatosan publikáljon és folyamatosan számot adjon az eddigiekben elvégzett tudományos teljesítményéről – fogalmazott a díjazott.

Bélteki Ildikónak kiemelkedő tudományos munkáját ismerték el.

– PhD doktori fokozat megszerzéséért kaptam az elismerést és úgy gondolom, hogy ez egy nagy megtiszteltetés, hogy ha a felsőoktatási intézményben az embernek a tudományos tevékenységét elismerik és díjazzák- jelentette ki.

A díjazottak és a bizottság tagjai bíznak benne, hogy ezek az elismerések a fiatalabb kutatókat is inspirálni fogja arra, hogy lelkesen végezzék kutatásaikat és eredményesen zárják azokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A só
09:08
Világörökség - Lillafüred 
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:11
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Méhek nyomában - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság