Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Képviselőként segít

Képviselőként segít

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Honvédelmi Bizottság összehívását kezdeményezte az ügyben képviselőtársaival, és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon kér tájékoztatást a bűz és a vízszennyezettség kapcsán Dudás Róbert országgyűlési képviselő, aki múlt héten tett esküt a parlamentben. Mint elmondta: fontos feladatának tartja, hogy a térség településeinek felajánlja segítségét, és a lakosok érdekit képviselje az országgyűlésben.

Mikróczki Ádám egri polgármester megüresedett mandátumát vette át, és tett esküt a parlamentben Dudás Róbert. Így az országgyűlésben nem csökkent a megyei képviselők száma. Az elmúlt 5 évben polgármesterként, megyei közgyűlési képviselőként, megyeházi bizottsági elnökként és Brüsszelben a régió bizottságának képviselőjeként is dolgozott, most a megye településeinek ajánlja fel segítségét.

– Nem a polgármestert kell, hogy támogassa egy országgyűlési képviselő, hanem az adott települést. Függetlenül attól, hogy milyen párthovatartozással rendelkezik az adott település vezetése, egy országgyűlési képviselőnek a település fejlesztése, a fejlesztésének segítése a feladata, és én ezért fogok dolgozni – jelentette ki.

A sajtótájékoztatón a képviselő elmondta: továbbra is sok a megválaszolatlan kérdés a november eleji bűz és vízszennyezettség kapcsán, ezért hétfőn Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszternek átadott egy vízmintát, kérve, vizsgáltassa be azt.

– Félnek a helyi emberek, teljesen jogosan, hogy mi van a levegőben, mi van a vízben, a patakvízben, ivóvízben, és mi van a termőföldeken, hogyan szivároghatott, mire jelent most veszélyt, hiszen nincsenek információk birtokában, mert azt mondja a kormányzat, hogy minden rendben van, a helyiek pedig azt mondták, hogy egyébként nincsen rendben. Feljelentést tettünk ebben az ügyben – jelentette be.

Ezen kívül további egyeztetéseket, és a lakosok pontos tájékoztatását kéri. Kezdeményezte képviselőtársaival a Honvédelmi Bizottság ülésének összahívását és a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal egyeztet a kialakult ügyben. Mint elmondta: a legfontosabb az emberek biztonsága és egészsége, ezért mindent megtesznek, hogy kiderüljön az igazság.


Tovább az archívumra