Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Üléseztek

Üléseztek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Letették esküjüket a gyöngyösi képviselő-testület csütörtöki ülésén a Mátrafüredi Részönkormányzat nemrégiben megválasztott tagjai. A városi grémium előtt bemutatkozott és együttműködést ajánlott Dudás Róbert országgyűlési képviselő.

Napirend előtt mutatkozott be a gyöngyösi képviselő-testület novemberi ülésén Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője. Dudás Róbert az Egerben polgármesterré választott Mirkóczki Ádám mandátumát vette át az országgyűlésben, esküjét november 18-án tette le. A gyöngyösi grémium előtt céljairól azt mondta, hogy az elmúlt évtizedben szerzett politikai tapasztalatait felhasználva szeretné képviselni a térséget és egész Heves megyét, és felajánlotta segítségét az önkormányzatnak.

A képviselők elfogadták az önkormányzat új szervezeti és működési szabályzatát, majd letették esküjüket a Mátrafüredi Részönkormányzat tagjai. A grémium összetétele nem változott a november 17-én megtartott településrészi választást követően, a 202 megjelent választópolgár szavazatai alapján a következő öt évben is Ferencz Angéla, Grassalkovichné Varró Zsuzsanna, Szuromi László és Tóth János vesz részt a testület munkájában. A Mátrafüredi Részönkormányzatot Faragó Tamás, a gyöngyösi 1. számú választókerület önkormányzati képviselője vezeti.

Az önkormányzat egy évvel meghosszabbította ellátási szerződését a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal (MMSZ). A szervezet Mátrafüred időskorú lakossága számára szociális alapszolgáltatás keretében 10 férőhelyen idősek nappali ellátását, valamint a Gyöngyösön lakók számára 10 férőhelyen átmeneti elhelyezést nyújtó bentlakásos ellátást nyújt. Az önkormányzat az MMSZ munkájához az ideivel megegyező mértékben, 6 és fél millió forinttal járul hozzá 2020-ban.
A képviselők eleget téve a gyepmesteri telepet üzemeltető Új Nap Egyesület kérésének, 2020. május 31-ig kitolta az állatvédelmi ivartalanítási programra megítélt 3 millió forint felhasználásának határidejét. A kérést az indokolta, hogy a keretösszeg több mint kétharmadát még nem használták fel, így a program a határidő módosításával tovább folytatódhat.


Tovább az archívumra