Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Népszerűsítik a duális képzést

Népszerűsítik a duális képzést

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Duális képzési formát népszerűsítő programot tartott a Gyöngyösi Károly Róbert Campus. A cél az volt, hogy az információs napon bemutatkozhassanak azok a partner cégek, akik részt vesznek a duális képzésben, beszámoljanak a képzés menetéről és előnyeiről, valamint vállalati és hallgatói tapasztalatokról számoljanak be az érdeklődőknek.

A duális képzés alapvetően egy új képzési forma, a magyar felsőoktatásban csupán néhány éve jelent meg, de nagy érdeklődés mutatkozik iránta. A cél, hogy gyakorlatorientáltabb éveket töltsenek el a hallgatók és szakmai tapasztalatra tegyenek szert úgy, hogy munkájukért fizetést is kapnak.

– Egy pályázati támogatás is van az intézményünkben erre, aminek köszönhetően egyre több együttműködési megállapodás kötünk olyan szervezetekkel un. duális partnerekkel akik ezen képzési formát választják. Jelenleg az egyetemen közel 20 duális képzésben tanuló hallgató van különböző partnerszervezeteinknél – tudatta Dr. habil. Bujdosó Zoltán, főigazgató.

Az Eszterházy Károly Egyetem jelenleg több mint 60 vállalattal áll kapcsolatban, melyek turisztikai, gazdálkodási, informatikai, agrár, valamint természettudományi területen egyaránt tudnak duális képzésben résztvevőket fogadni.

– A duális képzés én azt gondolom, hogy egy remek lehetőség a hallgatók számára, én személy szerint maximálisan támogatom. 15 éve dolgozom egy multinacionális cégnél és én a kezdetektől benne vagyok ebben a programban, vannak már olyan végzett mérnök kollégáink, akik duális képzésben tanultak és végeztek és én maximálisan támogatom, csak az előnyét és pozitívumát látom mind a vállalatok mind a hallgatók részéről – fefjtette ki Kriston Adrienn, az Aventics Hungary Kft. HR business partnere.

Angyal Dominik az egyetem hallgatója a cégnél töltött éveiről és a képzés előnyeiről beszélt az érdeklődőknek.

– Hétről-hétre járhatok dolgozni, de mint szakmabeli, tehát nem csak valahova eljárok poharat szedni vagy pultozni, nem mintha az rosszabb munkahely lenne, mint ez, csak azaz önéletrajzodba nem számít bele 3 év szakmai tapasztalatnak, ez pedig igen – hangsúlyozta.

A szervezők remélik, hogy a program eléri a célját és egyre több hallgató fogja választani ezt a képzési formát.


Tovább az archívumra