Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gerinccsere

Gerinccsere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem tudta kellőképpen elvezetni a szennyvizet a gerincvezeték, ezért egy nagyobb átmérőjű csatornahálózat kerül kiépítésre a Báthory István utcában. Mivel azonban egy nagyobb szakaszon történik a csere, további forgalomváltozásra is kell számítani a Pesti utca környékén januárban. A 2,3 milliárd forint értékű Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program részeként, idén befejeződik a munka a Platán és Visonta utcákban, jövőre pedig több belvárosi utcában is zajlik majd ilyen beruházás.

Dolgoznak a szakemberek a Báthory István utcában, 5 méter mélyen a szennyvízcsatorna cseréjét végzik el a munkások. A támogatásból megvalósuló beruházásra azért volt szükség, mert a gerincvezeték már nem tudta teljesen elvezetni a szennyvizet.

– Ez viszonylag az egész beruházásnak egy igen kényes és szakmailag is bonyolult része, ugyanis a közművek nem engedték meg, hogy a meglévő szennyvízhálózat mellé épüljön az új hálózat, hanem a meglévőnek a helyére kellett, tehát itt folyamatos szennyvízátemelést kellett végezni, vagy kell, mert ugye még nem készült el – magyarázta a részleteket Dr. Szemes Paula környezetvédelmi főelőadó.

Jelenleg a Csapó utcába nem kanyarodhatnak be az autósok, de idén már több forgalomkorlátozásra nem kell számítani. A jövő év elején azonban a beruházás miatt érdemes lesz körültekintőbben vezetni ezen a szakaszon.

– A Spar mellett lévő trafóállomásig fognak idén eljutni, ez még mind zöldben történik, ott kell majd átjutni a túloldalra, tehát az úttestet kell átvágni, de erre majd csak jövőre fog sor kerülni, és aztán még egy átvágás lesz a Pesti úton, mert ott van a befogadó, úgyhogy két ilyen útátvágásra kell számolni – tette hozzá dr. Szemes Paula.

Teljes útzár azonban nem lesz, útszűkítésre kell készülni a jövő év elején a Báthory és a Pesti utcákban. Jelenleg a Platán és Visonta utcákban zajlik hasonló munka, jövőre viszont a Damjanich és több belvárosi utcában is kicserélik a szennyvízhálózatot.


Tovább az archívumra