Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Könyv-karácsonyfa

Könyv-karácsonyfa

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több száz könyvből készített karácsonyfát idén is a Vachott Sándor Városi Könyvtár. A különböző műfajú és tematikájú könyvek megvásárolhatóak, kedvezményesen, 100 forintért, ezzel is az olvasást kívánja népszerűsíteni az intézmény.

Bartók dolgozatok, a Hit csodája, Magyarország története és az Új Magyar Lexikon részei. Csak néhány olyan eladó könyv, amelyek az adventi időszakban a gyöngyösi könyvtár karácsonyfáját alkotják.

– Van benne gyerekirodalom, de főleg szépirodalmi könyvek, de van benne szakirodalmat, lexikont találunk, a legalján éppen lexikonokat látunk, úgyhogy a legkülönbözőbb műfajú könyvek találhatók itt meg, ugyanúgy, mint ahogyan egy könyvtárban, mindenféle könyv megtalálható, mindenféle tartalmú könyvet olvasnak az emberek – mondta el Farkas István igazgató.

Ezek nem a kölcsönözhető könyvek közül kerültek ki, hanem az adventi könyvvásár darabjai alkotják a karácsonyfát. Ez a több száz iromány, és az egyes polcokon fellelhető könyvek is kedvezményesen, 100 forintért vihetők haza. Az igazgató szerint a vásár is népszerű az olvasók körében, hiszen igazi kincseket lelhetnek az érdeklődők.

– Vannak a kínálatunkban könyvek máshol, az épület másik helyén, ahol lehet válogatni, de ezek közül is ki lehet választani, és mikor lebontjuk, akkor félretesszük, feljegyzik a kollégák és félretesszük az illetőnek, aki esetleg innen választ könyvet – tette hozzá.

A könyvtár egyébként több adventi programmal is kedveskedett az olvasóknak, könyvbemutatók és gyermekprogramok is színesítették a kínálatot.


Tovább az archívumra