Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idősek karácsonya

Idősek karácsonya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Karácsonyi ünnepséget tartottak az Idősek Bentlakásos Otthonában. Az intézményben fontos szerepet tölt be az advent időszaka, hiszen számos foglalkozással és műsorral készülnek az időseknek, valamint közösen díszítik fel az épületet. Idén a gyöngyöshalászi Gyöngyösbokréta Kulturális és Nyugdíjas Egyesület adta elő ünnepi műsorát az otthon lakóinak.

A karácsony az egyik legfontosabb ünnep az emberek életében, hiszen összetartó ereje hatalmasabb mindennél, ilyenkor együtt van az egész család, elfelejtünk minden rosszat és csak a szeretet él a szívünkben- ezzel a gondolattal nyitotta meg Hiesz György polgármester az Idősek Bentlakásos Otthonának karácsonyi ünnepségét. Hozzátette, hogy egy idősotthonban mindig nehéz erről beszélni, hiszen az itt lakók valamennyire elszakadtak a családtól.

– Bízom abban, hogy azok a kedves kolléganők, akik gondjaira vannak bízva, mégiscsak valahol otthont varázsolnak, mégiscsak valahol visszahozzák azt az ünnepet, a szeretet ünnepét, hogy itt szeretteiktől, gyerekektől, unokáktól elszakadva mégiscsak tudják valahol szeretetben eltölteni ezeket a napokat – fogalmazott Hiesz György polgármester.

Idén a gyöngyöshalászi Gyöngyösbokréta Kulturális és Nyugdíjas Egyesület szórakoztatta az időseket történetekkel, versekkel és dalokkal.

Patz Józsefné az otthon egyik lakója elmondta, hogy mindig is szerette az adventi készülődést, otthon a családdal és az intézményben is, hiszen szeret itt lenni.

– Itt vagyok 3 éve, de minden évben olyan gyönyörű ünnepséget csinált a vezetőnő, hogy azt nem lehet felejteni. Mikulásra is olyan gyönyörű volt, hogy csak sírni tudtam a szépségtől – mesélte.

Az intézmény fennállása óta minden egyes évben szerveztek műsort és az idősek mindig izgatottan várják, de nem csak magát az ünnepséget, hanem a díszítést, az ajándékkészítést is.

– Minden egyes kis zeg-zugot kidíszítünk a szobákat, a közösségi tereket, a folyosókat és eben nagyon szívesen és aktívan részt vesznek – akár kis kézimunkákat felajánlanak, adventi koszorúkat közös foglalkozás keretben készítünk – tudatta Nagyné Lőrinc Andrea, intézményegység-vezető.

Az intézményegység-vezető kiemelte, hogy mindemellett nem csak az ünnepet várják, hanem családtagjaikat is, hiszen gyakran látogatják őket, sokak szeretteik körében töltik az ünnepeket. Hozzátette, hogy nincs vége a programok sorának, hiszen egész adventre foglalkozásokat, műsorokat szerveztek, hogy meghitt hangulatban töltsék közösen az ünnepeket.


Tovább az archívumra